Yhtä en vaihda, toiset kyllä

Minna Leppälä vinkkasi hevosmessuilla, että pitävin yhdistelmä on vanha kunnon näppylähanska yhdistettynä kangasohjaan. Siispä ostin pitkästä aikaa kangasohjat. Näppylähanskoista en ole koskaan luopunutkaan kokonaan.Tykkäisin kyllä enemmän, että ohja pääsisi tarvittaessa liukumaan esteettömästi sormien välistä, joten mietin, pitäisikö ratkoa pykälät pois. Jos ohjat kestävät pitkään, pykälät hajoavat joka tapauksessa ennen pitkää itsestään juuri oikeilta kohdilta. Ostin nämä, koska tykästyin ohjien nopeaan lukkosysteemiin sekä niiden hintaan (Hööksistä 18,50€). Arveluttaa kuitenkin tuo metallimekanismi: jos se hajoaa, ohja on pilalla saman tien eikä pitoa ole edes sitä pientä hetkeä, mitä nahkainen solkimekanismi antaisi armonaikaa, jos se jostain syystä pettäisi.

Kotioloissa se ei ehkä kuitenkaan haittaa niin paljon. Ja jos ohja hajoaa radalla, sen huomaa joka tapauksessa vasta liian myöhään.

Kommentit

  1. Mä olin kans alkuun noita kangasohjien näppylöitä vastaan, mutta saamattomana olen niitä nyt käyttänyt aika pitkään. Ja olen rakastunut! Niin helppo tarkistaa, että ohjaa on tasaisesti kummallakin puolella. Yllättävän helposti nimittäin ottaa toiselta puolelta enemmän kiinni...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit