Kirjoittaminen kannattaa aina

Viime syksynä eräää iltana otti päähän. Suosikkilehteni Horse&Rider oli lähettänyt tilaajilleen Lucinda Greenin kenttäratsastus-dvd:n. Lahja oli kuitenkin UK Only. Harmittelin asiaa, ja päätin antaa palautetta.

Nettisivuilta löytyi yhteydenottolomake ja niinpä aloin suoltaa tekstiä sähköpostiin. Kohteliaasti kerroin, miten mieheni tilasi minulle lehden, miten minulla on hevonen ja kaksi lasta ja miten on kiva lukea Horse&Riderin isetreenausohjeita, sillä suomalaisissa lehdissä niitä on aika vähän. Kerroin, että hevosenpitoon saa helposti kulumaan tonninkin kuussa ja että näissä olosuhteissa toden totta tarvitaan maneesi.

Loppuun kirjoitin, että olisi kuitenkin kiva, että tilaajalahjat tulisivat myös Suomeen.

Tammikuussa vastaava toimittaja otti yhteyttä ja kysyi olisiko minulla kivoja kuvia itsestäni ja hevosestani. Viime viikolla ilmoittivat, että kirjeeni on valittu kuukauden kirjeeksi.
Tänään lehti sitten ilmestyi minullekin. Tekstissä on kivasti tallella kaikki väsyneen äidin kielioppivirheet, mutta itse asia - miksi ette lähetä lahjoja Suomeen - oli leikattu pois. Mieltä kuitenkin lämmittää tieto siitä, että paluupostissa pitäisi tulla nahkaiset saappaat palkinnoksi Star Letteristä. Kengännumeronkin kysyivät jo.

Suomi-eksotiikka siis puree. Jopa sen verran, että editoitu teksti antaa itse asiassa kuvan, ettei meillä saa mistään mitään ohjeita hevosten itsenäiseen ratsastamiseen. Kirjettä kirjoittaessani en todellakaan ajatellut tekstini hukkuvan muualle kuin jonnekin bittiavaruuteen; sanavalintoja olisi voinut vähän hioa.

Olen siis pahoillani, rakkaat maanmieheni ja -naiseni. Mustattu Suomikuva on hinta, jonka olette uusista saappaistani maksaneet. Britit uskovat nyt minua ja toimittajaa, joka tekstiäni muokkasi. Toimittajahan on aina oikeassa ja suomalainen rehellinen.

Kommentit

 1. Nooh, jos palkkioksi saa nahkasaappaat, niin annettakoon anteeksi ;O) Sitäpaitsi eikös me ihan perähikiällä muutenkin asuta?! Kaverin aupair-vanhemmat luulivat (Sveitsissä), ettei Suomessa ole edes puhelimia käytössä.. Tämä tosin tapahtui kultaisella 90-luvulla, mutta kuitenkin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapurin britti sanoi niin ikään, etteivät ne Englannissa oiekasti tiedä Suomesta juuri yhtään mitään. :D

   Saappaiden pitäisi olla nahkaiset vedenpitävät ns. country bootsit. Itse asiassa aika lähellä sitä Ariatin saapasta, jota olen pitkään kuolannut. Tosin nämä vähän vähemmän soveltuvat ratsastukseen. Mutta se ei haittaa, koska ihan normikäytön ulkokentäni ovat hajonneet ja edenpitäville kengille on käyttöä ihan leikkipuistossa.

   Vielä jännitetään, onko ne yhtään sopivat. :D

   Poista
 2. Taidanpa minäkin kirjoitella, jos saappaat on palkintona! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, täytetään niiden postilaatikko Suomi-terveisillä! :)

   Poista
 3. Pitää nyt alkaa tilaamaan lehteä, kirjoittaa jostain tyhjänpäiväisestä aiheesta jotta saa ratsastussaappaat. B)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis sen takia, että en keksi aihetta, pitää kirjoittaa tyhjänpäiväisestä. :D

   Poista
  2. Minun pitää nyt ruveta lottoamaan ihan urakalla. Ehkä salama iskee samaan paikkaan kahdesti.

   Tuossa lehdessä on kyllä ihan käsitämätön määrä kilpailuja ja niissä älyttömän hyviä palkintoja. Osallistuminen vaatii kuitenkin vähän orientoitumista, sillä on todellakin selattava lehti läpi huolella, koska kilpailuihin osallistuessa täytyy vastata kysymyksiin. Ei siis riitä, että vain täyttää omat yhteystietonsa.

   Poista
 4. Haha :D Onnittelut uusista saappaista, väliäkös sillä Suomi-kuvalla ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)
   Toivottavasti ne ovat sopivat, sillä tulisivat kyllä tarpeeseen ja ainakin mainostetut ominaisuudet miellyttävät.

   Poista
 5. Haa, täytyypä ostaa Horse&Rider :) itsekin tykkään brittilehdistä juuri em. syyn takia, ne ovat enemmän suunnattuja tavisharrastajalle joka treenaa omaa hevostaan pellolla ladon takana, jokseenkin tavoitteellisesti mutta niin ettei ole valmentajaa paikalla pitämässä kädestä kiinni joka päivä tai välttämättä edes joka viikko. Se on taito jota haluaisin kehittää - ratkomaan itse omia hevos- ja ratsastusongelmiani, edes auttavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin ja onnea uusista saappaista, hyvä että extralahjan saa sentään Suomeen asti! :D

   Poista
  2. Sanos muuta. Silloin syksyllä ajattelin, että ehkä ne lähettävät minulla dvd:n ja jonkun heijastinliivin lohdutukseksi, kun jaksoin kirjoittaa. Nyt tuleekin saappaat. :)

   Uusimmassa lehdessä (spring issue 2014) on hyvä juttu puomityöskentelystä juoksuttaen. Lehti siis ilmestyy kerran kuussa ja sitten on näitä erikoisnumeroita, kuten tämän Spring Issue.

   Poista
 6. Hauska nahda, etta oli teksti purrut taalla Briteissa ja etta lahettavat sinulle saappaat! Kylla taalla saa valilla kanssaharrastajat hammentymaan tarinoilla suomalaisesta ratsastamisesta, esim. pakkasella.... Ja lumessa! ...Ja ihmettelevat myos kun kerron lapsuudessani uineeni ponien kanssa jarvessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Samaa tuo naapurinmieskin sanoi, että uskomattomia kysymyksiä häneltä on kyselty silloin, kun he muuttivat Suomeen.

   Mutta toisaalta, kyllä ihan suomalaisetkin lajista mitään tietämättömät saattavat kysellä, että ratsastetaanko niitä hevosia talvellakin. Ja viime kesänä eräät Nuuksion-matkailijat ottivat todesta uittokeikalla heitetyn "opetamme näitä hevosia uimaan" -selityksen. Asioita voi katsoa monesta eri vinkkelistä! :D

   MIetin, että oli sääli, kun minulla ei ollut laittaa hiihtoratsastuskuvia. Se olisi varmaan ollut todellista eksotiikkaa!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Kia. Toivotaan vielä, että saappaat joskus tulevat ja ovat sopivat. :)
   Mutta lahjahevosen suuhunhan ei katsota...

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit