Ui virtaa vastaan

Sain joulun alla Ridmeristä kokeiltavaksi intianpuuvillaisia luonnonmukaisesti tuotettuja lastenvaatteita. Jälkikasvuni on esiintynyt sen jälkeen kuin kahtena marjana, sillä molemmille on löytynyt - yllätys- yllätys - samanlaiset vaatteet.

Kyseessä on uusi FISH AGAINST THE STREAM -tuotemerkki, jolle on tärkeää tuotantoketjun tunteminen. Koko tuotantoketju maanviljelijöistä ompelijoihin toimii reilun kaupan periaattein. Yksi tärkeimpiä periaatteita on lapsityövoiman ehdoton kieltäminen, turvalliset työolosuhteet ja maksimityöaika 48 tuntia viikossa. Työntekijät saavat työstään palkkaa, jolla tulee toimeen ja josta ehkä jopa jää sukanvarteen. Assisi Garmentsin vaatetehdas työllistää yhä monia ihmisiä, joilla on ruumiillisia rajoituksia, kuten esimerkiksi kuuromykkiä naisia.

Äidin muruset!
Puuvillaa voidaan kutsua luonnonmukaisesti tuotetuksi, kun sen viljelyssä ei käytetä luontoa ja hengitysteitä tuhoavia torjunta-aineita ja että sen värjäämisessä käytetään mahdollisimman luonnollisia väriaineita, entsyymejä sekä mietoja ihmiselle ja luonnolle ystävllisempiä kemikaaleja. Erityisesti lapsille pukee tällaisia vaatteita mielellään.

Ridmer on Espoon keskuksessa toimiva ratsatsustarvikeliike, josta saat hevostarvikkeiden ja Martha Ridewear- vaatteiden lisäksi myös näitä vaatteita. Ja myös aikuisille!  Lue lisää http://www.fishagainstthestream.com ja ui virtaa vastaan!

Vaatteiden virallinen lanseeraustilaisuus 22.2.2014 https://www.facebook.com/events/678574938851991/

Kommentit

Suositut tekstit