torstai 23. tammikuuta 2014

Italianpataa

En ole aikoihin kirjoittanut mitään ruokaan liittyvää. Tässä tulee meidän perheen Italianpataohje. Helppo ja halpa ruoka. Kenellä hevosellisella olisi muka aikaa seistä tuntitolkulla hellan ääressä?

Jos sinulla kuitenkin on periaatteita ja/tai ylimääräistä rahaa ja haluat hifistellä avokadopastatyyliin, laita luomua, tuoretta ja korvaa osa vedestä punaviinillä. Ohjeen mukainen valmistus on silti kukkarolle suopein ja ilman natriumglutamattia tästä jää uupumaan oikea maku.

Ja tätä tulee, kuulkaa, paljon! Annokset on reiluja.



ITALIANPATA (8 annosta)

400g naudan jauhelihaa
1 pussi (350g) keltaista rakettispagettia (á 350g muuta rakettispagettia)
3 tölkkiä tomaattimurskaa (á 500g)
2 tölkkiä vettä (tulee huuhdottua nuo tomaattimurskatölkit samalla)
1 punainen paprika
1 sipuli
2 lihaliemikuutiota
2 pussia herneitä (á 200g)

1rkl paprikajauhetta
2rkl sokeria
1rkl oreganoa
x-tra jauhelihamaustetta (tai jotain muuta natriumglutamaattia sisältävää jauhelihamaustetta, koska sillä saa aikaiseksi aidon lapsuuden maun. Myös Aromat käy)

1. Ota viiden litran teräskattila.
2. Kuullota sipuli, ruskista jauheliha ja mausta jauhelihamausteella. 
3. Lisää kuutioitu paprika
4. Lisää tomaattimurskat, sokeri ja vesi
5. Lisää spagetti, lihaliemikuutiot ja oregano. Anna hautua miedolla lämmöllä. Ajalla ei väliä. Saa olla yl dente. Spagettipussin 6min keittoaika ei riitä.
6. Lisää lopuksi herneet. Ne sulaa sillä aikaa kun katat pöydän.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aihetta sivuten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...