Helpottuneena uuteen syksyyn


Mitä näette?

Oikein, ette mitään. Ettekä varsinkaan kuule keskustelua siitä, laskeeko lämpötila yön aikana millaisiin lukemiin ja millaisiin toimenpiteisiin sen pitäisi johtaa.

Poissa on stressi ja ahdistus, ryhmäpaine ja epäilevät katseet. Loimettomuus tuo vapauden!


Kommentit

 1. Ah, näyttääpä ihan(alta) hevosenelämältä :) Itse onnistuin sinnittelemään eiliseen asti ennen kuin sorruin pukemaan. Ehkä vähän lieventävä asianhaara on se, että oma heppa asuu ulkokarsinassa, ehkä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiset tarvitsevat loimensa, toiset eivät niinkään. Ja yksikään ei tarvitse turhia loimia. Tässä tuskin on yhtä oikeaa vastausta. Tänään kerhon pihalla toiset lapset olivat syysvaatteeissa, minun lapsellani oli toppahaalari. Ja tuskin kenelläkään oli liikaa tai liian vähän.

   Poista
 2. Minä olen omistanut hevosen, joka tärsisi vilusta kesäsateessa laitumella juhannuksen tienoilla. Ja toisen, joka talvipakkasellakin onnistui juoksemaan itsensä vaahtoon vaikka ei ollut kun yksi loimi... Yksilöllisiä juttuja. Ja tietysti käyttökin vähän ratkaisee, jos monena päivänä viikossa treenataan lämpimässä maneesissa, niin paksu talvikarva on ehkä vähän kohtuuton ja klippaus tarpeen. Toisaalta jos lähinnä ulkona mennään ja maastoillaan, niin talvikarvasta tuskin on haittaa, etenkin jos hevosen saa järkevästi kuivaksi. Toki loimettomuus on kaikista helpointa, jos se vaan hevoselle sopii. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Se riippuu hurjan monesta asiasta, pitääkö loimia pitää ja miten hevoset hoidetaan, jos ei loimiteta.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit