Karvanlähtöaika viimeinkin

Tintti klipattiin viikko sitten, mutta nyt karvaa irtoaa onneksemme muutenkin. Pergolidilääkitys ei siis tuo helpotusta Cushing-hevosten karvankasvuun, ei ainakaan Tintin kohdalla.

Erään vitamiinin kerrotaan tätä helpottavan. Klippaaminen on tällä hetkellä todella raivostuttava urakka, koska Tintin karva on erilaista kuin ennen: se on tyvestä tiheää ja muuten pitkää, joten klippaamiseen kuluu kolminkertainen aika normaaliin verrattuna. Minulla on vasta teroitetut terät, joten tylsistä teristä ei ole kysymys. Karvan laatu vain on muuttunut.

Pohdittiin, olisiko ahkerasta uittamisesta apua siihen, että karva uudistuisi nopeammin. Sanotaan, että hevosen jouhet alkavat kasvaa sitä nopeammin, mitä enemmän niitä kastellaan. En tietenkään halua Tintin kasvattavan karvaa nopeammin, mutta jospa tämä talvikarvan tyyppinen karva saataisiin tällä keinoin vaihdettua kesäkarvaan nopeammin. Uimisesta ei nyt ainakaan haittaa ole näillä keleillä, joten hyötyä siitä olisi joka tapauksessa.

Saattaa olla, että kuitenkin vielä investoin brittilehden mainostamaan vitamiiniin, jos saan sitä käsiini Suomesta. Jos se toisi karvoitukseen helpotuksen.

Pöllyävää irtoavaa selkäkarvaa.Kommentit

Suositut tekstit