Freejump collier

Koska olen pitkään yrittänyt ratsastaa Tintin nenän ylös ennen estettä, olen alkanut nyhtää hevostani ohjilla. Tintti on lisäksi alkanut maata kättäni vasten. Mitä enemmän se makaa, sitä enemmän minä nyhdän. Köydenveto on raivostuttavaa.

Ärsyttävä tapa vaivaa minua etenkin silloin, kun pelkään Tintin kieltävän. Olen melko usein tippunut Tintiltä juuri silloin, kun se on ollut nenä alhaalla pitkänä ja sitten kieltänyt hyppäämästä. Viime aikoina olen työstänyt asiaa siten miten pitääkin, eli opettelemalla ratsatsamaan Tinttiä enemmän pohkeen eteen. En silti aina pääse eroon kieltokammostani ja sen aiheuttamasta "nenänylösnyhtämisestä".

Homma tuntuu aina nodattavan samaa kaavaa. Lähtökohtaisesti ongelma on ollut ratkaisuun päin, mutta esimerkiksi viime viikolla Tintti alkoi kieltää sohvaryhmälle. Kun tajusin, että se aikoo vetää esteestä ohi, aloin huomaamattani vimmatusti kiskoa siltä nenää ylös. Eli siis pidättää! Vaikka järki sanoi, että nyt pohje kiinni ja anna sille kaulaa, vasta kolmas yritys tuotti hyppyjä ja neljäs hyvän suorituksen. Ymmärrän hevostani, joka oli jälleen ristiriitaisten apujen paineessa: ratsastaja samanaikaisesti sekä pidättää että ratsastaa eteen.

Olen vahvasti kepulikonstikammoinen enkä usko oikotietä onneen olevan, mutta olisiko keinoa helpottaa hevosta sillä aikaa, kun minä harjoittelen? Onko kenelläkään kokemusta Freejumpin Collier- apuohjasta ja voisiko siitä olla apua ongelmaani?

http://en.freejumpsystem.com/produit-freejump-collar-10.html

Oheinen video ei selitykseltään avaudu lukioranskastaan lubenterin kirjoittaneelle, mutta liikkuvaa kuvaa ymmärtää hölmömpikin.

Kommentit

  1. Haluatko lainaan? Minulla tuo makaa kaapissa tarpeettomana. Charlyn kanssa se oli oikein hyödyllinen laitos, mutta nykyisin luulen sen jäävän tarpeettomaksi. Kokeile ja mieti, miltä se tuntuu. Sen kanssa ei takuuvarmasti voi jäädä suusta kiinni...

    VastaaPoista
  2. Mulla on yleensä joko jalustinremmi kaulan ympärillä tai Hööksin kauhukahva satulassa kiinni. Lisäksi pidän kiinni myös kaulan yli menevästä rintaremmimartingaaliremmistä tarvittaessa. Martingaaliin voi myös virittää vähän pidemmän remmin, eli silloin ei tarvitse pitää kiinni siitä harjan päällä lepäävästä remmistä vaan voi kantaa kädet.

    Minusta on paljon kivampi roikkua jossain turvakahvassa kuin hevosen suussa. Varsinkin alashypyissä on kiva, jos voi jostain ottaa tukea tarvittaessa.

    Mutta toi Freejump on varmasti kivampi, kun siinä ei tarvitse pitää nyrkkiä ikään kuin lappeellaan vaan käsi voi olla oikeassa asennossa pystyssä. Hmm. Kiinnostaa kovasti! Laita raporttia pian pian!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit