Meidän Maneesi

Inhoan syvästi vauva- ja perhelehtiä. Inhoan niiden tuputtamaa ideologiakeskeistä tyyliä käsitellä niinkin luonnollista asiaa kuin perhettä jonkinlaisena elämäntapana, lifestylena.

Perhe ei takuulla tarvitse niin paljon aatteellisuutta kuin mitä nämä lehdet väittävät.Nyt minulle toimitettiin yllätyksenä ja pyytämättä yksi tällainen lehti. Saatteena luki, että kun olet juuri saanut lapsen, että tervetuloa meidän joukkoomme.

Luin lehteä selvittääkseni, ketä "me" oikein olemme. Heitin lehden roskiin luettuani entisen missin kertomuksen siitä, miten he miehensä kanssa ottavat päiväunet aina, kun heidän lapsensa nukkuu päiväunet, ja miten missukka selvisi imetysstressistä ruokkimalla lastaan saksalaisella luomuäidinmaidonkorvikkeella, jota sai Helsingistä vain muutamasta kaupasta. Lapsi ole koskaan maistanut karkkia eikäs en varmaan tee koskaan niitä mieli. Ihanaa.

Ideologiaa on myös hevosenpitomaailmassa, mutta millainen olisi hevoslehti, joka noudattaisi vauvalehtityyliä? Voisimme lukea sieltä vaikkapa seuraavat jutut. Päätelkää itse, kuinka kaukana hevos- ja vauvamaailma todellisuudessa ovat toisiaan. Nämä kuitenkin tuppaavat olemaan niitä todellisia tallinkäytäväkeskusteluja samalla, kun hevoslehdet keskittyvät olemaan vakavissaan.

******************

- Hevosenomistajat kertovat: jatkuva sairastelukierre vie ajan, rahat ja mielenterveyden.

- Ristiriitoja tallilla- 10 tapaa parempaan kommunikaatioon

- Meidän Maneesi testasi: Kevään uudet loimet ja ominaisuudet

- Tehotyttö vauhdissa: Karla, 29, hoitaa lapset, uran, kolme hevosta ja tähtää kansainvälisille kilparadoille. "Ilman miestäni en pärjäisi"

- Kyllä vai ei rokotuksille/ Kengät vai kengättömyys/ Pihatto vai puolipäivätarhaus. Meidän Maneesin lukijaraati kertoo perusteet valinnoilleen

- Hevosenomistajadieetillä tuloksiin!

- Onko perhe menestyksen esteenä? Sari luopui hevosesta ja perusti perheen; Marilla ei olisi hevosiltaan aikaa olla raskaana

- Vakuutukset vertailussa. Mia, 37: halusin ainokaiselleni Perolle parhaan mahdolliset turvan sairastumisen varalle.

- Eläinlääkärien hoitovirheet. Arja, 53: vasta kahdeksas eläinlääkäri löysi Samban sairauden ja saimme apua

- Kauhukakarat ja mamman mussukat: miten kasvattaa hyväkäytöksinen hevonen? Ammattikasvattajan vinkit parempaan arkeen. "Tarvitaan vain rajoja ja rakkautta".

- Tosi tarina: väsyin hevoseni kanssa, koska oli päättänyt olla pyytämättä liikutusapua keneltäkään muulta.

- Räjähtikö alapää synnytyksessä vai leikattiinko vatsa auki? Vinkit kiivetä satulaan uudelleen.

- Miten kannustaa jälkikasvu hevosharrastuksen pariin: tositreeniä jo pienestä pitäen vaiko malttia matkaan

- Ratsastajamiehet kertovat: olit homo tai hetero, tässä lajissa käy aina flaksi.


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit