Cushing-hevosella kilpaileminen

Tällä mennään. Kilpailut ovat menneen kesän juttuja.

Soittokierros SRL:oon ja sitä kautta ohjatusti eteenpäin vahvisti sen, mitä aikaisemmin olen epäillytkin: Cushing-lääkityllä hevosella ei kilpailla kilpailulisenssiä vaativissa kilpailuissa, eli alue- tai kansallisissa kilpailuissa. Pergolidi on dopingaine ja sillä lääkitty hevonen ei ole dopingsäädösten mukaan terve hevonen.

Pieniä seurakilpailuja voimme toki mennä. Hyvässä kunnossa olevan hevosen kanssa kaikki aktiivinen toiminta on jopa suositeltavaa, joten tällä saralla jatkamme kuten ennenkin. Pyysin erikseen luvan tämän tiedon julkistamiseen blogissani, joten asiasta lisätietoja kaipaavat voivat olla yhteydessä eläinlääkäri Liisa Harmoon, jonka puheille minut SRL:sta ohjattiin.

Sellaista elämä on. Toki harmittaa, sillä kenttäkisat eivät ole juuri koskaan seurakisoja. Mieltä lämmittää tällä hetkellä kuitenkin se, että Gumbölen talliremontin alta Tintti muuttaa toukokuussa takaisin syntymäkotiinsa. Cajuksen luona voidaan kaikesta huolimatta tehdä kaikenlaista kivaa.

Ne ensimmäisiksi ja viimeisiksi jääneet aluekenttäkisat elokuussa 2012.

Kommentit

 1. Voi harmi. Mutta niinhän se on, että harvoin säännöllisesti lääkittävällä eläimellä saa kilpailla :( Onneksi Cajuksella teille tarjoutuu kuitenkin mahdollisuus mennä maastoesteitä mielin määrin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ei tämä "tuomio" yllättänyt millään tavalla. Se on tietty sääli, että lääkkeen ansiosta Tintti on parempi kuin koskaan. Se on jostain syystä muuttunut myös muuten hurjan paljon ihmisystävällisemmäksi. Se kun ei ole ollut mikään sylihevonen koskaan.

   Poista
  2. Eihän se ole mikään ihme, jos lääkityksen napsahdettua kohdalleen myös mieli muuttuu tasaiseksi ja lempeäksi. Tietäähän sen itsekin, että jos jotain paikkaa jomottaa tai muuten vaan on höttö olo niin tulee helpommin tiuskastua kuin silloin, jos kaikki on hyvin.

   Poista
  3. Jep, miulla on tapana sanoa, että Tintillä on vaihdevuosilääkitys. :) Se on joka naisen oikeus saada helpotusta hormonaalisiin vaivoihin.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit