Centered riding

Kaiken ratsastamisen pitäisi perustua liikkeeseen mukautumiseen, hengittämiseen ja pehmeyteen. Minä en sen tähden ole aivan täysin ymmärtänyt, miksi Centered Riding´ista puhutaan jonkinlaisena ratsastukseen liittyvänä erityisen poikkeuksellisena tyylisuuntana. Joskus kuulostaa siltä, että ihmiset ottavat CR-tunteja ikään kuin kyseinen tapa ratsastaa olisi rinnastettavissa kouluratsastukseen, esteratsastukseen tai lännenratsasatukseen.

Yksi menee CR-kurssille, toinen maastoestekurssille. Loppuaikako tehdään ihan jotain muuta? Minulle tulee väkisin aina mieleen kysymys: miten he muulloin sitten ratsastavat? Ei kai ole olemassa minkään muunlaista ratsastamista. Vain väärää.

En tarkoita, etteikö CR-tunnit olisi hyvä juttu. Ne ovat itse asiassa ihan loistava asia ja koko ratsastuksen perusta. Tätä eräänlaiseksi ratsastamisen tyylisuunnaksi rinnastamista vain vastustan. Vähän yhtä tyhmää, kuin että ravintolan ruokalistalta löytyisi kasvis-, kala- ja liharuokien rinnalta "asiakkaille tarjoiltavat ruoat".

Kun eikös se ole se ravintolan juttu.

http://www.scanarab.net/centeredriding/

P.S. Ymmärrän kyllä, että CR on rekisteröity tavaramerkki ja ohjaajilta vaaditaan lisenssi, jotta voidaan puhua CR-tuntien antamisesta. Marisen silti ja toivon, että kaikki valmentajat keskittyvät samoihin perusasioihin, kutsuvat sitä sitten millä nimellä tahansa.


Kommentit

Suositut tekstit