Turpiin tuli

Joulurauhaa ei voi silti häiritä.
Isaac Newtonin sanotaan keksineen painovoimalain sen jälkeen, kun hän sai putoavasta omenasta päähänsä. Tai ainakin hän näki omenan putoavan. Sen sijaan en todellakaan tiedä, mitä mahtoi Tintin päässä liikkua tänään, kun Pinke sinkosi punaisen omenan sitä kohti.

Olimme käymässä tallilla vain viemässä Tintille jouluomenaa. Pinke kuljetti sitä hartaasti käsissään koko automatkan. Kun boksin ovi avattiin, kehotin Pinkeä antamaan omenan. Tintti lähestyi korvat hörössä pientä ystäväänsä. Ja sitten jostain kumman syystä: paiskis! Pinke heitti Tinttiä omenalla, joka mäsähti Tinttiä turpaan, aivan keskelle kuonopiitä.

Jostain kumman syystä hevonen ei silti (tavoilleen uskollisesti) törähtänyt, vaan käänsi rauhassa päänsä pois, katseli meitä hetken, ja lähestyi uudelleen. Pygmi sai kovat torut vanhemmiltaan, mutta Tintti ei osoittanut minkäänlaista suuttumuksen merkkiä pientä ystäväänsä kohtaan, vaan lähestyi yhtä toiveikkaasti kuin aina ennenkin.

Että hyvää joulua vaan. Jos tämän olisi tehnyt Tintille kuka muu tahansa, se ei olisi ottanut sitä lungisti. Ehkä Tintti tosiaan tiesi, että pygmistä on kuitenkin voittopuolisesti vain hyötyä.

Mieleen tuli vanha vitsi siitä, että jos haluat tietää, kuka oikeasti on paras ystäväsi, sulje puoliso ja koira muutamaksi tunniksi auton takakonttiin ja katso, kumpi on iloinen nähdessään sinut taas...

Kommentit

Suositut tekstit