Sopivia talvivaatteita

Ostin viime kesänä vantaalaisen hevostarvikeliikkeen loppuunmyynnistä Tintille lämpimän toppaloimen. Kun nyt sovittelin sitä Tintin päälle, kesäiset veikkaukseni loimen mitoista osoittautuivat oikeiksi. Edestä puuttui 10 cm kangasta.

Oranssia ruutukuosia.
Täytyy sanoa, että harmitti vietävästi.  Uutukainen viininpunaa hohtava kaunis loimi vaihtoi omistajaa tallin sisällä ja minä jouduin uudelleen loimikauppaan. Ei sillä, ettei Titillä loimia olisi, mutta kun ei ole lämmintä. Mieltä kyllä lämmitti se, että edellisenä viikonloppuna olin ostanut sille käytetyn ulkotoppaloimen erittäin edullisesti. Iästään huolimatta tämä WeatherBeetan loimi oli pitänyt hyvin fyllinkinsä.

Tallikaverit suosittelivat merkkejä, joiden tiesin kyllä olevan kestäviä hevoselle, mutta kestämättömiä kukkarolleni. Kaiken lisäksi  minulla on loimelle valtavasti vaatimuksia, jotka johtuvat Tintin ruumiinrakentesta. Ehdottomasti täytyy olla lapalaskokset, koska ilman niitä loimi lähes poikkeuksetta hankaa Tintin lavat auki. Pitää olla sileä vuori, joka ei kinnaa taaksepäin. Pitää olla syvään uurrettu kaula-aukko joka ei purista kurkusta. Varmasti on oelmassa sellaisia, jotka sopisivat Tintille näistä vaatimuksista huolimatta,  mutta en uskalla kokeilla, jos loimi maksaa parisataa euroa.

Fleecekaulus ja riittävän syvään uurrettu kaula-aukko.
Mastan regal light on ollut Tintille ihan sopiva. Sen ostin pari vuotta sitten. Horzelta olen ostanut jo parikin high neck -loimea. Valitettavasti ne vain menettävät kuohkeuttaan tosi nopeasti ja Horze on lisäksi lopettanut niiden valmistamisen.

Mutta a-vot, löytyihän se sopiva viimein, kun samassa tallissa seisovan ponin hyvänmalliselta näyttävä loimi kiinnitti huomioni. Ostin Tintille lämpimämmäksi loimeksi WeatherBeetan Windsor Standard neck -loimen, jonka sain mukaani -30%:n alennuksella Hevosmeren muuttomyynnistä. Istuu kuin hyvä hansikas. Ihana, kaunis ja lämmin. Eikä tullut kovin kalliiksi, alle satasella.

Tinttikään ei yrittänyt purra, kun puin sille tämän.Kommentit

Suositut tekstit