Mekaaninen pesu

Tulee talvi. Luojalle kiitos, tulee viimeinkin talvi.


Otetaan mudattu sadeloimi. Jos oma kaakki ei ole tällaista iloa järjestänyt, lainataan naapurilta. Otetaan luuta. Heitetään loimi hankeen, asetutaan seisomaan loimen päälle ja harjataan luudalla vimmatusti. Ripotellaan lunta päälle. Harjataanniin, että veri maistuu suussa.

Kääännetään loimi ympäri ja suoritetaan sama käsittely toiselle puolella. Operoidaan molemmat puolet vielä toistamiseen.

Puistellaan lumi pois. Laitetaan kolttu tarvittaessa kuivamaan. Ihastellaan puhdasta syyspeitettä ja muistetaan, että puhtaus on suhteellinen käsite.
Kommentit

 1. Luojalle (tallinpitäjälle?) kiitos hiekkatarhoista...! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus siinä on kyllä luojaa kiittäminen, koska esimerkiksi valtaosa Espoosta ja Kirkkonummesta on vanhaa merenpohjaa - eli mutaa...

   Poista
 2. Tai korvataan koko litania vaihtoehdolla: "ostetaan hevonen joka ei piehtaroi". Hupi ei kieri mudassa, ei hiekassa, ei hikisenä hangessa, ei missään koskaan. Se voi nukkua pitkin pituuttaan kylmässä ja vähän märässäkin mutta koko syksynä (ja edellisenä ja sitä edellisenä) ainoat kurat loimessa on alareunaan tulleet roiskeet. Käsittämätöntä. Mutta en valita, en todellakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas tilanne on se, että Tintti löytää kuivastakin tarhasta mutaa. Mutalätäkkö kiehtoo sitä yhtä paljon kuin lätäkkö kiehtoo kaksivuotiasta lasta. Ja Tintti on tässä emäänsä tullut: kasvattajan mukaan kukaan ei piehtaroinut yhtä ahkerasti kuin Tintin emä.

   Poista
 3. Kaikista helpointa on ottaa hevonen tarhasta, viedä se vesiboksiin ja suihkuttaa loimi sen päällä about puhtaaksi, riisua se ja viedä kuivumaan :3

  Olen kyllä kuullut että joidenkin vesareiden viemäreihin ei saa mennä törkyä joten tuo ei auta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, pitäähän niihin viemäreihin ne mutajalatkin huuhtoa. Noh, joka tallissa tyylillä. Onpa kiva,e ttä teillä voi toimia noin. Meillä ei ole harmiksemme sisätilaa, jonne huuhdotun loimen voisi jättää. ELi tämä operaatio tulee kysymykseen vain silloin, kun loimen voi jättää ulos valumaan vettä.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit