Puomiverkkaa

Isänpäiväaamulle järjestetty koulurataharjoitus syö naista. Minä en osallistunut; niin ihanalta tiedän sen itsekin äitienpäivänä tuntuvan, kun saa käydä valmiiseen aamiaispöytään ja nukkua pitkään.

Tuntui kuitenkin hassulta pakottautua sunnuntai-iltana maneesiin; sunnuntaisin pitää maastoilla! Tintti ei onneksi tätä tiennyt, ja kun maneesissa olikin yllättäen alkamassa estetunti, liityimme mukaan alkuverryttelyyn.

Tintillä on ollut hyppytaukoa jo pari kuukautta, joten tämä aiemminkin tekemämme puomi- pohkeenväistöharjoitus sai sen selvästi odottamaan hyppäämistä. Tehtävän juju on siinä, että hevosen on oltava avuilla ja tuntumalla myös ihan perus ravipuomeilla. Sen jälkeen on keskityttävä siirtämään jalkoja ristiin. Hevosen on myös heti uralle tultaessa nostettava laukka, vaikka se on juuri väistänyt pohjetta. Vaatii tarkkuutta.

Pääsin tämän huippuverkan äärelle Alavudella viime kesänä.

Treenin jälkeen Tintti oli pitkästä aikaa jopa hiukan hiessä. Jalkojen nostelu ja erilainen keskittyminen olivat sille jälleen mieleen ja laukka oli reipasta. Tätä harjoitusta uskaltaisin suositella niillekin, jotka muuten kammoksuvat esteitä. Tämä tekee hevosen mielelle hyvää, vaikka onkin sileätreeniä.

Ensin syödään salaatti, sitten vasta pääruoka
Treenin jälkeen Tintti oli kuin estetreenin jälkeen: syliin tulossa. Annoin ekstra-annoksen porkkanoita. Heinien päälle tietenkin. Jos porkkanat eivät ole erillään, Tintti heittelee ne omatoimisesti pois pöperönsä seasta. Kuka nyt salaattia ja lämmintä ruokaa...


Kommentit

  1. Hyvänkuuloinen harjoitus, tätä pitää kokeilla oman hevosen kanssa, kiitos!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit