Koulutusta

Tintti on viihtynyt uuden nuoren tarhakaverinsa Pusun kanssa. Eilen illalla tyttöset ulkoilivat vielä uudelleen. Mennessäni hakemaan niitä, ne seisovat aitauksen toisessa päässä vierekkäin ja tuijottavat minua hievahtamatta. Käännän niille selkäni ja odotan. Kyllä hevosen pitää tulla ihmisen luokse, minä en mene hakemaan.

Tintti seisoo Pusun takana; se taitaa jo tietää, että joko tarhasta kävellään talliin yhtä matkaa tai sitten Pusu lähtee ensin. Vilkaisen hevoja. Pusulla ei ole aikomustakaan hievahtaa. Käännän hevosille uudelleen selän ja odotan.

Hetken kuluttua Tintti alkaa töniä Pusua takalistoon.
Toi on minun mamma ja se luokse olisi nyt syytä kävellä, sinä pentu menet ensin.
Pusu ei liiku edelleenkään. Kuuluu Tintin syvä huokaus ja näen sivusilmällä, etä se lähtee tulemaan luokseni. Pusu tulee perässä.

- On se näiden lasten kanssa, kun eivät tapoja osaa.

Onnea on vanha, viisas hevonen. Niin omistajalle kuin tarhakaverillekin.

****
Facebook -sivultamme voit käydä katsomassa tylsän videon Tintin ja Pusun ensimmäisestä tarhapäivästä kahden viikon takaa. Ei sitten mitään draamaa, vaikka odotettiin vinkumista. Välit olivat selvät yhdellä Tintin päänheilautuksella. Pusu väisti.

Kommentit

  1. Meillä oli samanlaista puuhaa eilen, mutta ilman sitä fiksua "aikuista" joka olisi tuuppinut nuoren oikeille raiteille :) Pena oli kyllä viereisessä tarhassa innokkaana tulossa sisälle...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit