Heijastin on pop!

En ymmärrä, mikseivät ihmiset käytä hevosten kanssa heijastimia myös valoisalla. Jos on missään vaiheessa elämäänsä ollut pakotettu autoilemaan niitä teitä pitkin, joiden laidassa ihmiset ratsastavat, on taatusti kanssani samaa mieltä.

Finally pretty in pink!
Hevonen naamioituu maastoon myös valoisalla. Se, kuka ei käytä heijastimia, on mielestäni vain rajallisesti oikeutettu valittamaan vastaantulevista autoilijoista, jotka hiljentävät vauhtia vasta hevosen kohdalla. On selvää, että maailmassa autoilee myös sellaisia ihmisiä, jotka eivät hiljennä, vaikka hirven näkisivät, mutta väitän edelleen, että suurimmalla osalla ei ole aikomusta riskeerata sen paremmin omaa kuin vastaantulevien ratsastajienkaan turvallisuuutta. Itse olen joutunut tekemään 60km/h vauhdista näitä viime tingan hiljennyksiä aivan valoisalla, koska joidenkin mielestä heijastimia ei tarvita, koska he itse näkevät. Silloin alkaa arvostaa sitä, kun pystyy heijastimien ansioista ennakoimaan vastaantulevat ratsukot jo pidemmän matkan päästä.

Eräs ihminen sanoi minulle, että heijastimet ovat noloja. Ne Luumäet tietää paremmin, kuka on nolo: 

Heijastin on pop!

"Pimeellä oot pelkkä varjo vaan
turhaa enää ruveta karjumaan
kun et oo tien reunassa
vaan rekka-auton keulassa
tulee iso tahra vaatteisiin

Hei- hei, heijastin on pop!

Paras ois käyttää heijastinta
tai oot littee kuin tien pinta
johon kiinni liiskaudut
kun pyörän alle paiskaudut
tulee iso tahra vaatteisiin

Hei- hei, heijastin on pop!

Ja tämä biisi löytyy Ne Luumäkien levyltä "Kiitos ja Anteeks" (1993).

Tästä saa etuosan myös irti.


Kommentit

 1. Itsellenkin avautui heijastimen tärkeys kunnolla vasta sitten kun rupesin itse autoilemaan. Ei näy ilman, ei.

  Enkä voi ymmärtää, mikä siinä heijastimessa voi muka olla niin noloa. Nolompaa on minusta jäädä auton alle ihan oman typeryyden takia. Nykyään ei edes tarvitse olla enää pankkien mainosheijastimien varassa, vaan voi halutessaan hankkia ihan desingn-härpäkkeen hihaan heilumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän perhe ulkoilee Biltema-heijastinliiveissä. :) Pinkellä on pinkki, valitettavasti Biltema tekee pinkistä vain lasten kokoja.

   Pinke sai lauantaina demareiden vaalikojusta sydämenmuotoisen pinkin heijastimen, ja se on hänelle tosi rakas. Vähän itseäni ärsytti se, että meidän perhe mainosti tyytyväisen lapsen ansioista SDP:tä koko loppureissun, mutta koska se lapselle edusti vain ihanaa ilmapalloa, piti itsekin ajatella sen olevan vain ilmapallo.

   Poista
 2. Olen ihan samaa mieltä kun Minna M, nyt vasta vuoden verran kortin kanssa ajelleena... Ei sitä tajua ennen kuin sen näkee (tai siis ei näe... hehheh).

  Monesti tullut tilanteita, joissa olen jalkakäytävällä käveleviä ihmisiä tiiraillut siihen malliin että "tuolla kaukana menee pari lenkkeilijää, onpa paljon heijastimia, ainakin takuulla näkyy" ja "hui hitto, oliko tossakin joku, mustassa takissa ilman heijastimia, näin sen vasta kun olin jo kohdalla!"

  Tosiaan, ruskea, maaston väreihin sulautuva koirakin on päivällä melko huomaamaton kulkija, taidankin laittaa koirille heijastinliivit seuraavalla lenkillä... Ensin täytyy tosin ommella toiselle sellainen, kun niitä on vain yksi! :D

  Ainiin ja ootte kyllä vallan söpöjä pinkeissä heijastimissanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hööksillä on ihan valtava koiravarstekokoelma, en tiedä kuinka yleisesti koiraväki asioi ensisijaisesti hevostarvikeliikkeessä, mutta kannattaa käydä katsomassa. Hooks.fi.

   Jos joku hiljentää, koska järkyttyy pinkkiydestämme, sekin käy!

   Poista
 3. Toi pinkki on kyllä harvinaisen huomiotaherättävä. Me luotamme Horzen oranssiin :)
  Mun maastoilumotto nro 1 on se, että pitää näkyä. Millään muulla ei ole maastossa merkitystä, jos ratsukko ei näy, koska se on kaiken a ja o. Kerran tammaa talutellessani vastaan tuli useamman hevosen letka, kärkiratsastaja totesi "te ainakin näytte kauas". Kappas, se oli nimenomaan tarkoituskin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rekkakuski pysäytti kerran kohdalleni ja kiitti siitä, että näyimme niin hyvin.

   Puntaroin pitkään tämän pinkin ja sen oranssin välillä, mutta lopullinen valinta tuli tehtyä sen perusteella, että etuosan sai irti. Ja kakkosena tuli tietenkin äri. :)

   Poista
  2. Tuo on kyllä sitä parhaan sortin palautetta :)
   Mä taas harkitsin sitä pinkkiä aikanaan, mutta päädyin sit kuitenkin tuohon oranssiin, värin vuoksi minäkin ;) On kyllä ihanaa, että nykyään on mistä valita, ei tarvitse aina valita sitä neonkeltaista perinteistä! :D

   Poista
 4. Hei!

  Olen lukenut blogiasi jo jonkin aikaa ja usein kirjoitat mielenkiintoisista aiheista. Itse asun Englannissa ja olen juuri hankkinut ekan heppani tassa 'ruuhkavuosien' kynnyksella.

  Mutta piti sanoa vain etta heijastimet ovat todella tarkeita. Meidan tallilla suurin osa kayttavat heijastinliiveissa ja itsekin olen investoinut kunnolliseen. Olen myos miettinyt lisata jotain heppani paalle. Itse ostin tallaisen Equisafetyn Polite-heijastinliivin. Hinta vahan kalliimpi kuin perusliivissa, mutta naiden on todettu olevan todella tehokkaita taalla Englannissa, kun takatekstitys nayttaa vahan poliisimaiselta!

  http://www.amazon.co.uk/dp/B005BAWSIQ/ref=asc_df_B005BAWSIQ10337546?smid=A3U24S76JKHSOQ&tag=hydra0b-21&linkCode=asn&creative=22218&creativeASIN=B005BAWSIQ&hvpos=1o1&hvexid=&hvnetw=g&hvrand=2470804882031608084&hvpone=&hvptwo=&hvqmt= (en tieda nakyyko tama linkki)

  Olen lukenut etta keltainen turvaliivin varitys on kaikista nakyvin, enemman kuin pinkki, mutta kylla ne kaikki toimii. Turvallisuus ennen kaikkea ja itse joudun kulkemaan ihan katujakin pitkin ennen kuin paasen pellonlaitaan, joten jos poliisimainen teksti pysayttaa kaasuttelijat, niin hyva niin. Sitten viela hymy ja iloinen kiitos heilutus paalle, niin pysyy valit hyvina autoilijoiden kanssa. Taalla niita on moneen lahtoon...

  Itsellani on englanninkielinen blogi, jos joskus kiinnostaa lukaista englantilaisesta hevostelusta suomalaisen vinkkelista: www.bluenna.blogspot.co.uk

  Kiitos mukavasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta!
   Tuollainen liivi pitäisi ehdottomasti hankkia :)

   Se on totta, että keltainen varasti näkyy hiukan paremmin. Sitäkin tätä hankintaa tehdessäni hiukan aprikoin, mutta päädyin silti pinkkiin.

   Olen kanssa samaa mieltä, että iloisuus kannattaa. Itse tervehdin hevosen selästä kaikkia vastaantulijoita.

   Poista
  2. Polite notice... Ah, britit ovat aina niin ihanan kohteliaita näissä opasteissa! Kerran Skyen saarella olimme vaeltamassa jollekin paikalliselle nyppylälle, ja matkalla takaisin huomasimme eräässä portissa kyltin, jossa kohteliain sanakääntein kehoitettiin varovaisuuteen, ja mieluummin pysymään kokonaan poissa mahdolliselta kivivyöryalueelta. En enää muista tarkkaan, mitä kyltissä luki, mutta jotain ihanan hassun hauskaa se oli, varsinkin kun me oltiin siis juuri poistumassa tuolta vaara-alueelta.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit