Tahdikkaasti ylöspäin

- Hyppäätkö vai onko sinulla silly walk- tunti, Anssi kysyi aamulla.
- Silly walk.

Varustauduin tänään koulutunnille kolmen koulurataohjelman ja kouluratsastussääntöjen kanssa. Koska kenttäratsastuksessa harrasteluokan kouluohjelman arviointiperusteet ovat samat kuin K.N. Specialissa, päätin ottaa askeleen siihen suuntaan. Treenasimme radan tehtäviä. Koskaan emme treenaa kokonaisia ratoja, koska Tintti oppisi ne liian nopeasti ja alkaisi ennakoida minua.

Kokonaisia ratoja ratsastetaan siis vain tuomarille, muuten niitä treenataan olohuoneen lattialla. Tämän kuun lopussa meillä on taas pitkästä aikaa koulurataharjoitukset. Kyseessä ei siis ole kilpailu, vaan mahdollisuus saada haluamalleen kouluratasuoritukselle tuomarin arvostelu. Jorma Kainulainen on tarkka, ja häneltä saa aina myös rakentavaa palautetta. Hän sitä paitsi osaa käyttää numeroskaalaa laajemminkin kuin parin numeron verran.

Talvella 2011. Yksi harvoja kuvia minusta ja Tintistä sileällä. Kuva PS-Photo
Siispä askel kohti helppoa B:tä. En voi odottaa huippupisteitä kaikista arvostelukohdista, mutta osassa pystyn kyllä saamaan seiskoja, jossain sen kasinkin. Pystyn ratsastamaan Tinttiä tahdikkaasti ja keskityn tekemään kunnolla sen, minkä osaan ja yritän olla jatkossakin ajattelematta ensin sitä, mitä en osaa. Siirtymiset ja kulmat tulevat olemaan vahvuuksiamme, hallitsen riittävän kiireettömät, leveähymyiset tervehdykset. Käynti on hyvää, keskiravi oli ok, ja erityisen paljon olen saanut tehtyä työtä sen eteen, että saan siirtymiset askellajien sisällä onnistuvan niin alussa kuin lopussakin. Ja vastalaukka.

Silti minä olen taipuvainen ylianalysointiin. Nyt vasta olen alkanut ymmärtää, miten syvältä se on. Aina kun alan tehdä asioita tosissani, alan toimia liiaksi ajatuksella ja analyyttisesti ja tunne unohtuu. Ensin pitäisi olla tunne, sitten ajatus. Hymy, fiilis, rentous, yhteistyö. Kivaakivaakivaa.

K.N:ssä tapahtuu paljon. Toivon voivani ratsastaa loppukuusta myös harrasteluokan kouluohjelman, koska pystyn takuulla parempaan, kuin Alavudella viime kuun alussa. Ja ainakin haluan siihen Kainun arvioinnin.

Kommentit

  1. Silly walk, ihana, tää olikin uus! Meillä kouluratsastus oli kuviokelluntaa hevosella.

    VastaaPoista
  2. Oot mun mielestä niin asian ytimessä. Analysointi on hyvästä, mutta liikaa ajattelu vie kaiken tilan tuntemiselta. Tai siis ainakin mun päässäni käy niin. Tsemppiä harjoituksiin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit