Sano se runoellen...

Joku keksi joskus, että jos jotain vähän kiusallista täytyy sanoa, se kannattaa kirjoittaa runomuotoon. Silloin se on kepeä ja kiva kuin kesäpäivä.

"Häälahjan kanssa ei tarvitse huokailla, sillä häälahjakassamme tahtoisi ruokailla", oli ideoitu erääseen hääkutsuun. Tämä oli riimittelymielessä kutsun parasta antia. Jatko kulki tyyliin "meillä on mielessä Thaimaan- matka, se on varmasti todella mukava." Että hyvä alku, mutta ei sitten ihan toiminutkaan.

Pinken päiväkodin pesuhuoneen altaan yläpuolella lukee "Pyyhi peppu ja allas, ettei seuraava kakkaan tallais." Eteisen naulakoiden luona kepeillään seuraavasti: "Teillä on huoli, meillä on huoli: tuo vaatteiden merkkaamispuoli." Kyllä se olisikin oleellisesti ilkeämpää sanoa, että merkatkaa lapsenne vaatteet, pliis, että ei me voida muistaa, mikä kiva lila pusero on juuri Senjan uniikki.

Maailmassa on kuulkaa niin paljon pahoinvointia, että pitää päiväkodin tavoin ymmärtää, että ei saa käskeä, ohjeistaa, komentaa ja puuttua ihmisten asioihin. Mutta koska aikuiset ihmiset eivät kestä työstressin ja muun pahoinvoinnin keskellä kestä kuulla ohjeita, asia pitää sanoa söpösti, ettei tule paha mieli. Ja kas - me voimme sanoa sen runoellen!

Silloin kun runoillaan, maailma hymyilee kuin Anna Ystävämme. Jos teillä on tallilla vähän kireää eivätkö kaikki ymmmärrä ohjeita, kokeilkaa muutamaa kivaa runoa. Jo kuulkaa muuttuu arki juhlaksi ja ikävät asiat mukaviksi.

*

"Kylläpä tallityöntekijää harmittaa, jos loimea aamulla etsiä saa
Tästä on meillä edessä meillä tulos, että pollesi ei ehkä ehdikään ulos
Tulee siitä meille ilo poveen, kun laitat loimesi valmiiksi boksin oveen."

*

"Kivahan se ois, jos kaikki hiekkatarhoissa tarhata vois
Lilleri- lei
Joudumme kuitenkin miettimään, ken ei maatarhan jälkeen kykenisi elämään
Tulleri-tui
Tästä syystä tarhat on nyt jaettu näin, vaikka ne kaikkien mielestä varmasti ole oikein päin.
Otetaan yhdessä muutama keksi, muuttuu maailma iloiseksi."

*

"Hihnassa koirasi saa tallille tulla. 
Jos koira on vielä irti, tulee pian suru puseroon sulla."

************

Ja nyt on sinun vuorosi
Päästä irti ohjeistuskuorosi
Kuka parhaimman ohjerunon tähän keksii
Saa viikonlopun kunniaksi vähän keksii

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit