Lääkitys kohdallaan - ehkä

Tintin lääkitys tuntuu tehoavan, eikä vain minun mielestäni. Viikko sitten estetunnilla Tintti innostui jumppasarjoista eikä olisi malttanut keskittyä. Hetimullekaikkitännenopeasti. Tintti on kyllä mielestäni aina ollut jumppasarjafani. Se tykkää tehtävistä, joissa se joutuu keskittymään. Muuten se on helposti vähn laiska kavaleteilla.

Keskiviikkona koulutunnilla Tintti ravasi todella upeasti ja jaksoi liikkua peräänannossa pidempään kuin koskaan aikaisemmin. Teimme nopean reagoinnin tehtäviä: ratsastin käynissö neliötä, taivutin kulmissa kunnolla, ja jokaisella suoralla sivulla ratsastin kaksi laukka-askelta. Sitten teimme tehtävää niin, että laukka-askeleet olivat raviaskeleita. Tavoitteena pehmeä siirtyminen.

Se ei ole helppo tehtävä, jos sen haluaa tehdä hyvin.
- Vetämiseen tarvitaan aina kaksi. Jos se tunttu painavan kädelle, sä olet liian kova kädestä.

K.N. Specialin alku, jossa ratsastetaan loiva kiemura ja sitten 10 Metrin voltti, on Tintille mieluisaa jumppaa. Minulle siinä on tuplasti enemmän työtä. Raviaskeleet pitäisi saada pienemmiksi, sillä kesällä innolla treenattu eteenratsastaminen alkaa näkyä siten, ettemme meinaa mahtua kouluradan mittoihin emmekä tehtäviin.

Aseta. Taivuta. Suorista. Pohjetuki. Kevyt käsi. Älä vedä. Ulkopohje varmistaa, ettei takapää jää voltissa ulos.

Ensi viikolla pitäisi taas klipata. Vastahan vähän yli kuukausi sitten klipattiin viimeksi. Pergolidilla tuntuu olevan toistaiseksi vain positiivisia vaikutuksia. Ainoa kurja puoli on se, että jalat keräävät nestettä. Turvotus onneksi laskee liikutuksessa ja ainakin tällä hetkellä olen toiveikas, että tämä on ohimenevää. Vaikutusten pitäisi oikeastaan alkaa näkyä kuukauden sisällä.

Turvotus voi toisaalta johtua siitäkin, että tarhat ovat sateen takia olleet melko märkiä, ja fiksuna hevosena Tintti välttää liikuskelua liukkaalla.

Kommentit

Suositut tekstit