Heikosti positiivinen

Tintillä on Cushingin tauti.

Vaikka hevovakuutuksilla on totutusti tapana jättää enemmän korvaamatta kuin korvata, tämä lääkitys ainakin toistaiseksi korvataan. Tintin jokainen päivä tulee jatkossa maksamaan euron verran enemmän. Se on oleellisesti vähemmän kuin ilman vakuutusta, jolloin kustannukset kasvaisivat 4 euroa päivässä.

Lääkitys saadaan aloitettua jo tällä viikolla. Nyt on todella helpottunut olo, koska enää ei tarvitse miettiä, milloin olisi sopiva aika uusia testausta ja pelätä hoitamattoman Cushingin taudin sivuvaikutuksia, kuten kaviokuumetta.

Väsyttää...
Tästä alkaa toivottavasti uusi elämä. Jokaisella on oikeus vaihdevuosilääkitykseen, vaikka se sitten veisikin meiltä mahdollisuuden kilpailla edes pikkukisoja.

Kommentit

 1. Voi kurjuus! Mutta toisaalta onhan se helpottava tieto, kun varmuus saadaan ja lääkitys päästään aloittamaan. Ainakin tietää, mitä vaivaa hoidetaan - ja että on jotain, mikä vaatii hoitoa eikä ole vain epämääräistä oireilua.

  Harmi, jos joudut nyt lääkityksen takia luopumaan kisoista. Ei varmaan ainakaan oman tallin seurakisoissa tai rataharjoituksissa tarkisteta lääkityksiä, että ihan kaikesta ei tarvitse jäädä paitsi?

  VastaaPoista
 2. Ikävä kuulla että diagnoosi on tuo :( Mutta tosiaan hyvä tietää että tilanne niin pystyy hoitamaan hevosta sen mukaisesti. Itselle tuo Cushing ei ole tuttu mutta pikaisesti googlailin ja ilmeisesti lääkkeet tehoavat isolle osalle sairastuneita hyvin. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista. Cushing-lääkitys on dopingaine, mutta vielä minulle ei ole selvää, saako sen kanssa kuitenkin kisata. Muistan nimittäin jostain lukeneeni, että jopa kansainvälisillä kisakentillä kisaa Cushing-hevosia.

  Harmittaa silti, jos kenttäkisoihin ei voida enää mennä, sillä nehän harvoin ovat seurakisoja...

  VastaaPoista
 4. Tuosta doping-jutusta, niin eikös ihmisurheilijoillekin ole kaikenmaailman astmalääkkeet sallittuja jos lääkäri on ne määrännyt... Eli olisko cushing-lääkekin sallittu jos sitä oikeasti käytetään lääkkeenä sairauteen lääkärin määräyksestä, eikä satunnaisesti dopinkina. Kannattaa varmaan kysyä ainakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan tosiaan tähän vielä varmistusta eläinlääkäriltä. Olen vielä toiveikas.

   Poista
  2. Pidän peukkuja! Kurja uutinen, mutta toivottavasti pääsette vielä kisaamaan ja ainakin Tintti saa nyt lääkityksen kuntoon.

   Poista
  3. Jep, Tintin piristyvää vointia ja sitä ennusteiden mukaista viiden vuoden nuortumista odotellessa. :)

   Mutta jos se viiden vuoden nuortuminen todella tapahtuu, niin silloin mahdollinen kilpailemiseste harmittaa varmasti vielä enemmän. Eiköhän se pian kuitenkin selviä. Tänään Tintti oli esimerkikis niin super, kun hypättiin pitkästä aikaa sen rakastamaa jumppasarjaa. Sen jälkeen se ravasi upeasti kuin nuori hevo konsanaan.

   Piristystä ainakin tässä mielessä on jo ilmassa. Toisaalta se johtunee vain mielekkäistä tehtävistä, ei lääke vielä vaikuta.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit