Kilpavarustelua

Koska aiomme osallistua ensimmäisiin kenttäkisoihin puolentoista viikon kuluttua, olen saanut hyvän syyn uusia joitain varusteita. Tämä on pitänyt tehdä jo aikaisemmin, mutta aina on tullut jotain muuta hankittavaa eikä lottovoittoa ole valitettavasti kohdalle osunut. Onneksi kuitenkin on lomarahat.

Lappeenrannan Hiekkalinnassakin ratsastetaan tyylikkäinä.
Osasta ostoksistani selvisin edukkaasti, osasta lompakko keveni hiukan enemmän.

Ensimmäinen hankinta oli uusi turvaliivi. Edellinen jäi laihtumisen myötä suureksi eikä oikeastaan koskaan istunut minun päälleni kovin hyvin. Käytyäni hypistelemässä riittävän usein Airowearin todella mukavantuntuista Outlyne- turvaliiviä (ovh 280euroa) ja mietittyäni, mistä siihen rahat nipistäisin, eteeni paukahti taivaan lahjana EuroHunterin ihan yhtä mukava turvis. Siinä ei ole etuvetoketjua ja lähtöhinnaltaankin se lienee markkinoiden halvin, mutta se on mukava päällä, CE- hyväksytty ja maksoi alennuskorissa vain 60 euroa. Kerrankin jotain, mistä ei tarvinnut maksaa itseään kipeäksi. Väärä värikään ei haitannut.

Lappeenrannan-reissulla mukaani tarttui pakkasessa jäädytettävät Wahlstenin kylmäyssuojat. Selvisin 80 eurolla, koska edellisen viikonlopun kisatarjous oli vielä voimassa. Päädyin hankkimaan nämä, vaikka alkuun haaveilinkin vesisangossa viilennettävistä kylmäpusseista; kaikki nimittäin sanoivat, ettei sankokylmäys oikeasti aja asiaansa. Ennen kisareissua aion testata, kuinka kauan nämä kestävät riittävän lkylminä kylmälaukussa.
Jalat pakettiin
Sitten päätin uusia jännesuojavarustuksen - viimeinkin! Vanhat olivat todentotta jo hajalla. Uudehkot Eskadronin takajalan pitkät suojat tupsahtivat eteeni, koska olivat valmentajalleni Muusalle tarpeettomat. Niistä innostuneena päätin repäistä ja ostaa Tintille ne etujalan suojat, joita olin jo pitkään hypistellyt kaikissa liikkeissä, joissa niitä oli myynnissä. Nyt meillä on Geran Dolphin- suojat, joissa on neppikiinnitys, vettä imemätön sisus ja jänteen ympärille muotoutuva "memory foam".  Jos Tintti ei niistä tykkää, pidän niitä vaikka itse. Etukintut tuli suojattua satasella, takakintut sopuhintaan.
Ihanat. Näistä tuli yhtä hyvä fiilis kuin hääkorkkareistani.
Hyvästi siis Horzen vanhat suojat, joiden sisus hajosi jo ensimmäisten käyttökuukausien aikana ja jotka imivät vettä kuin pesusieni. Syksyn hämärtyessä tosin vanhat itseommellulla heijastinnauhalla varustellut Tattinin suojat palvelevat vielä oikein hyvin. Muutoin en kyllä aio pitää uusia suojia minkäänlaisessa pyhäkäytössä vaan ihan arkikäyttöön ne on ostettu.

Niin pelaat kuin treenaat.

Kommentit

 1. Noita kylmäyspinteleitä on tullut käytettyä joskus ratsastuskoululla maatalouskoulun aikoina. Tallissa oli pakastin, josta aina tunnin jälkeen hain ne. Ainoa inhottava asia on niiden laitto, kun näpit meinaa jäätyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no varmasti. pitää varata hanskat mukaan, kiitos vinkistä.

   Poista
 2. Onnea uusista hankinnoista! Laitahan sitten käyttökokemuksia kaikista hankinnoista, etenkin noista kylmääjistä!

  Se on kyllä jännä, miten halvalla saa joskus todella hyvää, ja välillä ei kalliillakaan. Positiivisin yllätys on ollut Horzen jodhpurit, jotka ovat supermukavat, eivät läpäise vettä, ovat päivittäisen käytön ja huonon huollon jälkeen edelleen täysin ehjät ja ovat kaiken lisäksi sirot ja tyylikkään näköiset. Toki talvella kylmät, mutta karvapohjallisen kanssa ihan ok.

  Siis kuinka älyttömästi sinä oikein laihduit, kun turvaliivi jäi isoksi??? (Ei tarvitse vastata, jos on liian henkilökohtainen kysymys.) Tosin itse en ole koskaan pitänyt turvista, joten en tiedä, sen kai pitää olla todella tyköistuva eli just eikä melkein sopivan kokoinen? Ratsastushousuhankinnoista olen lukenut täältä, mutta taisi vaatevarasto sitten muutenkin mennä ihan uusiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän laihtudusasian kehtaan kyllä ylpeänä sanoa!. Olen siitä ylpeä, koska tein töitä jokaisen gramman eteen. mitään ei lähtenyt ilmaiseksi. Tulos oli 11kg, mutta menin jotenkin jännästi kasaan. Olen ihan eri mallinen kuin aikaisemmin. Vaatekokoni tuli aiemmasta 42/44- koosta kokoon 38/40.

   Eteläkarjalaisena olen sellainen ylävartalopallo, joten kilot tuntuivat lähteneen selästä ja keskivartalon ympäriltä. Ja siksi vuosia sitten hankkimani Tipperaryn yksiosaisen turvaliivin (ei siis se palaturvaliivi) tarrat ottivat edestä kiinni vain niin pieneltä matkalta, että pitoa ei valitettavasti juurikaan ollut.

   Ostin muuten minäkin juuri Hööksiltä gaitersit, jotka maksoivat alessa 25 euroa, ja jotka ovat aivan superit. VÄhän löysät, mutta jos vain saan jostain leveydeltään pienemmän samanmoiset, ostan toiset.

   tässä siitä lopputuloksesta.

   http://quarantie.blogspot.fi/2011/12/11-kg-kevyempana-samoissa-vanhoissa.html

   Poista
  2. Onnea vielä mahtavasta suorituksesta! Heh, ylävartalopallo ;) Meillä on perhepiirissä käytössä termi "käpylehmä" kuvaamaan ilmeisesti suurin piirtein samaa rakennetta (äitini on eteläkarjalainen)...

   Poista
  3. Karjalaisuus näkyy ja kuuluu aina nimenomaan yläosassa kroppaa. :)

   Poista
 3. 80 kylmäsuojista, ei hassumpaa! Niissä näyttää kuitenkin olevan hyvä kiinnitysmekanismi. Oon itse ostanut apteekista mahdollisimman isot kylmäpussit aikanaan n. 30 eurolla, eikä niillä peitä koko (taka)säärtä, ja kiinnitysmekanismi (pinteli) on kyllä kovin hankala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä niiden ovh:kaan kovin kova ollut. Raviväelle myydään aina edukkaammin, kun eivät ole valmiita maksamaan. Luulen, että tähän pätee taas se sama, mikä päti siihen äitini ostamaan 40kg:n kalkkipussiin: kun sitä joku ostaa ammattiaharjoittaakseen (lehmille/ravureille) se on halvempaa, kuin jos sitä ostettaisiin harrastamiseen (ratsuille).

   Laitan toki käyttökokemuksia.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit