Vähemmän kättä ja vähemmän käsiä

Lääkärin kädelleni määräämät kolme viikkoa lastassa ovat nyt täynnä. Pidän silti lastaa edelleen, erityisesti ratsastaessani ja tänään sen kanssa koulutunnilla sujui ihan mallikkaasti.

Käsi on paskana, mutta kuka nyt kättä tarvitsisi ratsastamiseen. Hevosta ratsastetaan hengityksellä, istunnalla ja jaloilla.

Siis vähemmän kättä ja enemmän keskivartaloa. Käsi paikallaan, jalat pitkänä, kulma kyynärpäässä. Koko vartalo jalkojen päällä, hartiat taakse. Jalka alas. Pohje kiinni ja jännitä vatsalihakset - hevosen askel lyhenee. Rentouta vatsalihakset ja askel pitenee. Korjaa ulkopohkeella, jos poikittaa. Myötää, mutta älä heitä ohjaa pois.

- Ajattele pehmeämmin, niin tulee pehmeämpi siirtyminen, Petra muistutti.


Teimme toukokuisia vastalaukkaharjoituksia. Loppuraveissa vasemmassa kierroksessa oli vaikeampaa saada Tintti ja kaulalihas rentoutumaan, mutta minkäs teet: oikea käsi on nyt entistä pulmallisempi. Se on muutenkin se käsi, joka karkaa vasenta helpommin irti kyljestä ja suoristuu. Nyt siitä puuttuu vielä hiukan puristusvoimaakin.

Minulla ei yleensä ole toiveita tunneille, haluan vain jatkaa siitä mihin edellisellä kerralla jäätiin. Tällä kertaa halusin kuitenkin asentaa itseni kuntoon kohti kesän seuraavaa kohokohtaa: sunnuntaina lähdemme kohti Pohjanmaata, missä vietämme seuraavat kaksi viikkoa.

Kesätöissä, sekä minä että Tintti.

Kommentit

Suositut tekstit