Lomaviikko no 2

Nuppihan sillä sekoaa, jos se ei pääse liikkeelle. Jotenkin sen unohtaa, kun itse tekisi mieli vain olla kotona ja löysäillä loman kunniaksi. Etenkin kun tuo ensimmäinen lomaviikko ei ollut lomaa, vaan opiskelua. Ja tätä kättäkin pitäisi lepuuttaa.

Mutta ei se anna armoa. Loma tarkoittaa sille ihan eri asiaa. Maanantai on ihan samanlainen päivä kuin sunnuntai. Juhannus ei eroa arkiviikosta. Se on luotu liikkumaan ja sen pitää antaa liikkua. Vaikka itse voisin syödä litratolkulla jäätelöä, toisilla ekstraruokailu yhdistettynä vähempään liikuntaan sekoittaa kaiken.

Toki se riippuu yksilöstä, millaista häiriökäyttäytymistä siitä seuraa. Ylimääräinen energia ei purkaudu kaikista yhtä voimakkaasti..

Mutta tämä se juoksee lopulta olohuoneessa ympyrää ja kikattaa, jos ei ole ulkoillut riittävästi. Ja höpöttää sänkyynlaiton jälkeen vielä toista tuntia. Säännöllisyys on parasta niin ruoka-aikojen kuin ruoan laadun suhteen. Jos liikuntaa on vähemmän, myös jäätelön määrää on syytä rajoittaa.

Kesä kuivaa sen, minkä kastelee...
Tänään palasimme liikutuksen makuun ja vietimme aamupäivän asukaspuistossa keinuen, pyöräillen, juosten, liukuen, kahlaten ja lopulta epäonnisesti veteen molskahtaen. Kotiin kärräsin omaan takkiini käärityn äärimmäisen tyytyväisen tytön. Huomenna varustaudumme uintimahdollisuuteen vaihtovaattein ja pyyhkein.

Jännityksellä odotan, onnistuuko koululiikunta sitten joskus tappamaan hänestäkin tämän liikunnan ilon.

Kommentit

 1. Ihana kirjoitus! Toivottavasti pikkuneiti jaksaa nauttia kesästä (ja liikunnasta!) vielä pitkään! Onneksi tässä iässä kukaan ei enää vahdi mun jäätelön syöntiä, tänäänkin olen tainnut syödä jo kaksi magnum mint-jäätelöä, olen pahasti koukussa niihin (mutta huom. eilen en syönyt yhtään!)

  Mutta asiasta kukkaruukkuun, teiltä taitaa käsivamman takia jäädä keskiviikkokisat väliin, vai kuinka? Mun (ainakin tän hetken) elämäni suuri hevosrakkaus, Winston, on tulossa sinne kisoihin, ja harkitsen kovasti että saisinkohan järjestettyä itseni paikalle katsomaan kisoja. Olis hauska treffata jos olet paikalla. Mietiskelen tässä että voiko sinne ottaa (hyväkäytöksisen) koiran mukaan kisoihin, kun koitan tässä samalla opettaa koiraa tallitavoille (sen todennäköisesti jossain vaiheessa tulevan oman hevosen varalle...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä paljon on näkynyt hyväkäytöksisisä koiria, huonokäytöksisiä sen sijaan ei. :)

   Kyllä mitä todennäköisimmin olen jonkunlaisisissa hommissa siellä ainakin alkuillan.

   Poista
 2. Hehee, tein juuri treffit tallille vanhan kaverini kanssa, joka asuu siinä kulmilla. Molemmilla meillä on (pitkästä aikaa toistemme tapaamisen lisäksi) missio; mä opetan koiraa tallilavoille, ystäväni totuttaa pientä poikaansa hevosiin! Ja sama taka-ajatus varmaan molemmilla, unelma tallielämstä... ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit