Mä tahtoo vaihtaa, vaihtaa...

Peruutin kuuden pisteen arvoisesti. Valmentajan mukaan Tintin hampaat eivät tällä kertää näkyneet. Olen niiiin ylpeä.

Muuten rataharjoitukseni alkoi lupaavasti alkupään pisteiden ollessa 6 - 7 - 8 - 6,5 - 7,5 - 6. 
Mutta pöytäkirjan numerot ohjelman loppupäästä puhuvat omaa karua kieltään. Toinen ravidiagonaali lähti mielestäni ensimmäistä paremmin, mutta sitten Tintti kompastui lennokkaaseen askeleeseensa ja korjasi tasapainonsa laukalla. Pisteitä 3.

Keskikäyntikin pysyi tällä kertaa käyntinä, vaikka kiiruhdettiin lopussa. 6,5.

Mutta että ihan oikeasti menin ja nostin väärän laukan, joka vaihtui vasta sitä seuraavalla keskiympyrällä! Olin kuitenkin niin haltioitunut siitä, että emme rynnänneet laukannostoon, etten ihan -- oikeasti --ymmärtänyt tehneeni kyseistä virhettä. Häpeällistä. Melkein sen arvoista, mistä matematiikan opettajamme lukioaikoina olisi sanonut: virhe, joka tuhoaa jatkon. Pöytäkirjaan ensin merkitty 7 oli viivattu yli, ja vieressä komeili nelonen. Sama kävi derivoinnin kanssa. Joskus matikan osaamiseni on varmasti myös ollut laukannostoa seuranneen keskiympyrän luokkaa, eli kahden pisteen arvoista. (Tosin matemaatikot eivät kyllä hyväksy moista kouluarvosanaskaalan ulkopuolelta otettua numeroa.)

Siniveriset sieraimet voisivat  näyttää hyvältä myös kuninkaallisen vilkutuksen kanssa tämän jäykän tervehdyksen sijaan. Tinttiä hävettää... 
Ensimmäisellä diagonaalilla vastalaukka kesti. Toisella ei, vaikka miten yritin pitää sisäohjasta kiinni sen jölkeen, kun tunsin Tintin olevan vaihdolle pingoittunut. Tintti oli taas päättänyt näyttää, että osaa enemmän kuin mitä mamma helpoissa luokissa räveltää. Toisaalta viime aikoina on taas estetreenien takia vaihdettu vähän enemmän ja tulos näkyy tässä.

Silti tuomarin loppukommentti oli positiivista luettavaa:
"Mallikas raviohjelma. Kun saat saman varmuuden laukkaan, niin tulos on aika hyvä. Ratsastat mukavan sujuvasti ja rennosti. Voisit ratsastaa hieman enemmän eteenpäin kaikissa askellajeissa."

Lopputulos kaikesta nolosta häkellyksestä huolimatta 60,68%. 
Alakerta 6 - 7 - 7,5. 
(Ratsastajan vaikutus hevoseen - istunta ja apujenkäytön moitteettomuus - oikeiden teiden seuraaminen)

Mutta katsellessani myöhemmin ihanan pikkuponin upeaa rataa, sanoin valmentajalleni, että minä taidan lähteä seuraavaksi ponikauppaan ja laihdutuskuurille.

Vaikka en minä Tinttiä vaihtaisi. En, en.

Kommentit

 1. Ihan huikean hyvin oot ratsastanut, kun lopputulos oli kuitenkin yli 60 % - onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se tosiaan oli hyvä suoritus ottaen huomioon nuo kaikki hirveät kämmit!

   Tuo lukema kyllä lämmittäisi enemmän kiloina kuin prosentteina. Mutta tällä kertaa näin, heh.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit