Hanskat tiskiin

En yleensä palele pakkasella. Käytän perinteisiä yhden koon hanskoja vuodenajasta riippumatta ja tarkenen niillä vielä parinkymmenen asteen pakkasillakin. Olen todennut, että jos en tarkene näppylähanskoilla, en tarkene millään. Muutama vuosi sitten Horzelta ostamani nahkaiset thinsulate- hanskat ovat kylmimmät ja kömpelöimmät hansikkaat ikinä: ensin niissä tulee hiki ja vähän ajan päästä alkaa paleltaa. Näppylähanskat sen sijaan ovat muutaman euron investointeina hankintoja, joita tulee tehtyä lähes jokaisella hevostarvikeliikereissulla. Hanskikastilanteeni on pääsääntöisetsi hyvä.

Kunnes tänään.

Tänään oli lähes ehtymättömässä hansikasvarastossani päättynyt monta kumppanuutta. Saldona laskin kaapissani lojuvan 10 epämääräisessä kunnossa olevaa sinkkukäsinettä. Suurin osa oli oikean käden hanskoja, useimmat rikkinäisiä, ja parissa hassussa vasemman käden etusormessa oli kussakin reikä. Ei siinä normaalisti mitään, mutta ulkona oli 14 astetta pakkasta. Kyllä siellä yksi ehjä pari piti olla!

Ryvettynyt sinkkuhanska etsii satunnaista kumppania hauskanpitoon. Värillä  tai mallilla ei ole väliä.
Tyhmempi voisi luulla, että olisin tämän jälkeen sortannut varastostani rikkinäiset roskiin. Minäpä kuitenkin tungin jokaisen hanskan takaisin kaappiin, ilmeisesti odottamaan kadonneita kumppaneitaan tai vaihtoehtoisesti korjautumaan itsestään.

Kukkuu, sanoi etusormi pakkasessa!

*************************
http://quarantie.blogspot.com/2010/12/varusteita-saa-kaupasta-asennetta-ei.html

Kommentit

 1. Hui, miten voit selvitä noin ohkaisilla hanskoilla..
  Mulle ei kyllä riitä näillä keleillä mitkään hanskat, eikä liioin kengätkään kun aina on sormet ja varpaat jäässä.
  Kesä vois jo tulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä väitä, että olisin ihan totaalisen lämmikätinen, sillä esimerkiksi tänään en minäkään -- mittarin näyttäessä lopulta jo -22 astetta --, voinut olla puhaltelematta peukaloihini. Mutta siis olen todennut omalla kohdallani, että mitkään hansikkaat eivät ole ainakaan lämpimämmät. Ja näissä nyt on suhteellisen kätevä toimia.

   Pidän yllä vähän samanhenkistä asennetta: kestää, kestää, kohta on kesä! Tosin ei tarttisi olla lämpimämpää kuin 20 astetta.

   Poista
 2. En kyllä ymmärrä miten voit tarjeta pelkillä näppylähanskoilla!

  Ja vähänkö hymyilytti, että sulla sanoo kukkuu etusormi, mun blogissa kukkuu sanoo Brooke :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit