Vieläkin prosentteja on vähemmän kuin kiloja

Otin joku aika sitten kouluratsastustavoitteekseni saavuttaa parempi tulos prosenteissa kuin mitä painoni on kiloissa. Tämän päivän rataharjoituksen tulos 66,82% ei ihan riitä siihen.

Sen sijaan se riittää tekemään minut valtavan tyytyväiseksi. Alakerran arviointi oli huimat 7-7-8. (näiden painokerroin on kaksi) Tulokseni ovat siinä mielessä mukavasti vertailukelpoisia, että viime kesänä aloitetun koulurataharjoitus- ja kisaharrastamisen kaikkien ratojen tuomarina on ollut Jorma Kainulainen. Edistystä on siis tapahtunut. Tosin sen tiedän, vaikkei siitä olisi mustaa valkoisella.

Meillä on ollut varsinainen kouluratsastuksen tehoviikonloppu. Eilen lauantaina seuramme järjesti kouluratsastusluennon, jossa kävimme läpi kouluratsastuksen arvostelukriteerejä. Oli hyvä kerrata vanhaa, vaikka olinkin tehnyt valmentajani kesällä antamat kotiläksyt huolella ja koin olevani hvyin perillä oman luokkani arviointiperusteista. Lue ne täältä.

Tällä kertaa sain korjattua kulmat paremmiksi ja tiet tarkemmiksi ihan joka paikasta. Laukkadiagonaalit menivät nekin toivotusti vastalaukassa ilman laukanvaihtoja, ja otan kyllä ylpeästi itselleni kunnian jokaisesta diagonaalilla tehdystä laukka-askeleesta. Viime keskiviikon koulutunnilla näytti aluksi ihan muulta.

Tällä kertaa keskikäynti ei tuonut minulle aiempia arvosanoja 7 ja 7,5, koska päätin kerrankin ratsastaa aiempien kehotusten mukaiseti enemmän eteen. Meni raviksi, blah ja 4,5. Lisäksi tällä kertaa erityinen huomio kiinnittyi siihen, että Tintti kaatuu laukassa sisään. Sitä ei ole hetkeen tapahtunut.

Hämmentävintä tässä aamussa oli se, että Tintti itse käveli tänä aamuna reippaasti maneesiin. Se oli heti aamusta hyvällä tuulella, tyytyväinen ja ihan valtavan yhteistyöhaluinen. Tuntui todella siltä, että menimme radalle täydessä tavoiteyhteisymmärryksessä.

"Enemmän tätä ja isommat lusikat!" (karjalainen sanalasku)

P.S. Tintin jännäkakkakin tuli tällä kertaa vasta loppukävelyjen jälkeen.

Tämän päivän ainoa kuva on verryttelyn alkuavaiheesta. Kuva Tiina Prest

Kommentit

 1. Hei jee, onnea hienosta tuloksesta! Johan voisit mainiosti uskaltautua kisoihin kotikentän ullkopuolellekin.

  Mun täytyy kyllä matkia tota tavoitteenasetantaa, joka on ihan loistava. Tosin mun tapauksessa haastetta on aikalailla painonpudotuksen puolella; ei liene realistista odottaa yli 70 prosentin tuloksia tällä osaamisella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Näiden lukujen välillä on onneksi enää 1,2 yksikköä. Viimekesäinen 79%/kg oliskin ollut melko HC-tavoite...

   Meillä on ollut sen verran mukavasti aktiviteettia kotitallilla, etten ole ehtinyt kaivata muualle taitojani esittelemään. Vaikka kyllähän nälkä kasvaa syödessä. Yksiin estekisoihin ilmoittauduin pari vuotta sitten syksyllä, mutta sitten jänistin, kun sain tietää olevani raskaana. SIttemmin ollaan oltu vähän jäissä. Ehkä ensi kesänä?

   Poista
  2. Pistäpä kalenteriin jo 21.4.2012 ja myöhäinen iltapäivä. Silloin olisi melkein naapurissa Nuuksiossa koulukisat rennolla asenteella, C- ja B-ohjelmat ainakin on tulossa.

   Poista
  3. Kuulostaa hyvältä, laitetaanpa mietintään. Jospa Tinttikin kohoaisi ja alkaisi näyttää kouluratsulta... ;-) Puhumattakaan, että minä alkaisin näyttää kouluratsastajalta!

   Poista
 2. Ja siis vielä jatkaakseni, että Helpon B:n ja Helpon C:n ero on käytännössä siinä yksinkertaisessa arvosteluperusteessa, että B:ssä arvoidaan jo hevosen muotoa. Ratsastuksellisesti ne on ihan samaa kauraa. Toistaiseksi muoto ei meillä ole sellainen, että haluaisin siitä minkäänlaista numeroarvioita. Koko ajan se kuitenkin paranee ja se on pääasia.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit