Ylittämistä kaipaavia esteitä

Tintti on epäpuhdas. Miksi näin on, on pelkkää spekulaatiota.

Se saattaa olla venäyttänyt itsensä aitauksessa nyt, kun Etelä-Suomessakin on pakastanut ja liukasta. Eilen kiersimme molemmat tallia ympäröivät golfkentät, kun siihen tarjoutui ensimmäistä kertaa tänä talvena mahdollisuus. Rauhallisesti kyllä, mutta vähäinenkin lumi tuo vähän vastusta. Voi olla, että se meni jumiin siitä.

Meidän piti hypätä tänään pitkästä aikaa, mutta valmennus meni verrytelun aikana havaitsemani epäpuhtauden toteamiseksi. Olemme hypänneet viimeksi HIHS-viikolla lokakuussa. Sen jälkeen on tullut ylitsepääsemättömiä esteitä puolin, toisin ja kolmansin. Nyt oli taas Tintin vuoro. Toisaalta eipä tässä ole ollut kauheasti syytäkään treenata, sillä tiedossa ei ole mitään kisoja tai kisantapaisia. Olemme siis tehneet vaihtelun vuoksi muita juttuja.

Harmittaa silti ihan älyttömästi, vaikka tiedän ettei tällaisia juttuja voi sen kummemmin ehkäistä. Niitä nyt vain tulee. Tyhmintä olisi lakata liikuttamasta hevosta vaihtelevilla alustoilla, koska silloin tapaturmien riski kasvaa entisestään, jos hevonen ei totu katsomaan, mihin astuu.

Lähellä oli, etten kaiken lisäksi venäyttänyt itse itseäni, kun talutin Tintin pidempää reittiä maneesilta talliin. Ratsastussaappaissa on aika vähän pitoa.

Lupauduimme mukaan jouluaaton katrilliin. Tintin epäpuhtauden lisäksi sille toi oman haasteensa tänään se, että Pinke yritti pontevasti laittaa katrilliohjelmaa roskikseen. Vasta riittävän monta kertaa molempien vanhempien suusta toistettu "Älä laita sitä roskikseen, äiti tarvtsee sitä" tuotti toivottua tulosta.

Meillä joka päivä on nyt itsenäisyyspäivä. Puolitoista vuotta vanhempien tahtoa on taaksejäänyttä elämää.

Kommentit

  1. Voi voi, vähän joka suunnalla tuntuu nyt olevan terveyden kanssa tekemistä. Pidän peukkuja, että Tintti on jo huomenna hyvässä vedossa!

    VastaaPoista
  2. Toistaiseksi se näyttää vertyvän paremmaksi pitkällä kävelyllä, mutta ep se on edelleen. Eläinlääkärillekin tuli jo soitettua. Toistaiseksi tiedossa vain lepoa ja pitkiä kävelyjä - ja minä lupauduin tästä syystä ratsastamaan katrillissa täysin vieraan hevosen. Sunnuntain ekoja treenejä jännitellessä siis...

    Kipulääkityksen suhteen on varmasti koulukuntansa. En kuitenkaan halua Tinttiin kipulääkettä nyt, koska on ihan hyvä, että se varoo liukkailla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit