Perheellinen hevosenomistaja

Hevoset ja lapset vaativat aikaa ja rahaa. Kahden päiväkoti-ikäisen lapsen päivähoitomaksut lähentelevät ratsuhevosen tallipaikan kuukausivuokraa.

Tiesin kyllä tämän, kun raskaustesti ja hevoskauppojen välttämättömyys menivät pari vuotta sitten molemmat plussan puolelle samalla viikolla. Kun totuttelin uuteen elämäntilanteeseen, yritin etsiä tietoa siitä, miten raskaus, ratsastus, hevosen omistaminen ja pienet lapset saadaan sovitettua yhteen. Koska 40 hevosen tallilla hevosenomistajista vain kourallisella on lapsia, en löytänyt vertaistukea lähiympäristöstä. Netti ei tehnyt asiaa helpommaksi. Nimettöminä esiintyvillä ihmisillä oli rutkasti jyrkkiä mielipiteitä, ja omalla nimellään esiintyvät puhuivat oppikirjasuositusten mukaan.

Siksi olen iloinen, että monet ovat löytäneen tämän blogin samantyyppisten hakusanojen avulla, kuin mitä itse kaksi vuotta sitten käytin turhaan. Toivottavasti tämä on tarjonnut teille näkökulmia. En väitä, että hevosenpito tässä elämäntilanteessa on millään tapaa yksinkertaista. Se vaatii järjestelyjä, mutta se on mahdollista. Tämänastiset ruuhkaratsastusvuoteni mielestäni toimivat, koska

  • Hevoseni on järkevä. Sitä voivat helposti ratsastaa muutkin kuin minä. Tintillä on kaksi ratsastajaa, jotka hoitavat Tintin yleensä 2-3 päivänä viikossa.
  • Talli on lähellä kotia (5-6km) eikä ajomatkoihin kulu aikaa kohtuuttomasti.
  • Tallilla voi käydä ratsastamassa illalla klo 20.00 jälkeen.
  • Olen saanut tallikavereilta apua tarvittaessa.
  • Ympärilläni on paljon ihmisiä, joiden hevostietämykseen voin luottaa.

Minulla ei ole viisastenkiveä. Sen kuitenkin totesin kantapään kautta, ettei hevosta kannata viedä kauemmas, puitteeltaan heikompiin, mutta hinnaltaan halvempiin talliolosuhteisiin. Kun ajankäyttö on muutenkin rajallista, tallipaikan vuokrassa säästäminen ei kannata. Tämä tietenkin edellyttää, että kukkauronnyörejä voi hiukan venyttää harrastuksensa hyväksi. Nostan hattua niille, jotka pitävät hevosensa omassa pihassa ja ovat näin ollen valmiita jakamaan aikaansa myös harrastuspuitteitten ylläpitoon. He toki säästävät hevosten ylläpitokustannuksissa, mutta aikaa heillä tuskin on sen enempää kuin minullakaan. 24h vuorokaudessa pitää riittää työssäkäynnin, perheen, harrastamisen, nukkumisen, kotitöiden ja minun tapauksessani vielä opiskelujen kesken.

Tintille löytyi yllättäen uudet tummanruskeat suitset käyttämättöminä tallikaverin kaapista. Bling-bling!

Rahaa ja aikaa saisi takuulla olla enemmän. Jos yhden asian nostaisin ylitse muiden, se on kuitenkin excel, kiitos tästä miehelleni. Kuukausittain tehtävät laskelmat sekä ajan- että rahankäytöstä helpottavat elämää kummasti. Tintin ohjelma tehdään vapaapäivineen niin ikään aina kuukaudeksi kerralla. Tuo taulukko  rytmittää kaikkien Tinttiä ratsastavien elämää.

Yksin en selviäisi. En tietenkään voisi käydä illalla ratsastamassa samalla tavalla, jos Anssi ei olisi silloin kotona Pinken kanssa. Hänen lisäkseen kiitos kuuluu kaikille niille ihmisille, joita ilman en olisi selvinnyt ruuhkavuosiratsastuksesta. Kiitos Joanna, Pia ja Vivi, Noora, Annina, Muusa, Petra, Laura, Eeva, Sanna, Soile, Aino sekä tietenkin koko tallin henkilökunta ja tallikaverit!

Tuokoon uusi vuosi iloa ja onnea kaikille!

Kommentit

  1. Hejsan, haastoin sinut :)

    http://workingwithmaster.blogspot.com/2012/01/2011-top10.html

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit