Ihmisenkoulutusopas

"Sata tapaa kouluttaa omaa ihmistä"
Paketin päällä oli sekä minun että Tintin nimet. Aattoiltana totesin lahjan hankkineelle miehelleni useampaan kertaan, että Tintti on tiettävästi lukenut tämän jo aikaisemmin ja kouluttanut minut itselleen sopivaksi.

"Jos pidät maastoilusta, vaihtuvista maisemista ja tykkäät samoilla polkuja pitkin, mutta maastoilu jännittää ihmistäsi, kannattaa uskotella tälle, ettet omaa saaliseläimelle tyypillistä itsesuojeluvaistoa laisinkaan. Kulje reippaasti liikenteen keskellä, ohita rohkeasti muovipussit, älä säiky traktoreita tai lumiauroja, haukkuvia koiria, ilmapalloja, vesilammikoita tai muitakaan sellaisia asioita, joita ihmiset yleensä pelkäävät kuollakseen."

"Suurin osa ihmisistä kammoaa joitain tiettyjä esteratojen esteitä. Yleensä he syyttävät sinua siitä -"se ei suostu hyppäämään muuria" - vaikka asialla ei ole mitään tekemistä sinun kanssasi. Opit tunnistamaan nämä kammotut estetyypit siitä, että ihmisesi alkaa tällaista estettä lähestyttäessä potkia sinua kovempaa ja kiskoa ohjista. Koska ihmisesi ei halua hypätä tällaisia esteitä, on ihan kohteliasta noudattaa hänen toivettaan, kunnes hän on niihin valmis."

"Kärsivällisyys, pitkäjänteisyys, suunnittelu, yhteistyökyky ja taito sietää takapakkeja ja silti jaksaa eteenpäin ovat tärkeitä ominaisuuksia ihmisesi koulutuksessa. Ennen kaikkea tarvitset uskoa siihen, että ennen pitkää ihmisesi pystyy muuttumaan."

Seuraavaksi aion hankkia miehelleni vastalahjaksi saman kirjailijan teoksen "One Hundred Ways to Live With a Horse Addict". Olen tosin varma, että miehelläni on jo ennestään tiedossaan useampi sata konstia hevosarjesta selviämiseen.

**
(Vapaasti suoritetut käännökset ovat minun tekemiäni, tarvittavin kääntäjän vapauksin)

Kommentit

Suositut tekstit