Virtahepo tallissa

Voiko yksi ihminen onnistua pilaamaan yhteisön ilmapiirin? Taloussanomien mukaan voi. Nettisivuilla julkaistussa artikkelissa listattiin 5 ikävää käyttäymisen tapaa, joihin syyllistyessään yksi henkilö hankaloittaa kaikkien olemista.

Tässä ne tulevat. Nimittäin "yksikin ihminen voi laittaa työpaikan (tallin) ihan sekaisin, pilata työilmapiirin ja muiden työmotivaation (harrastusmotivaation). Työpaikan (tallin) kauhu ei välttämättä itse edes tajua olevansa syypää, vaan pitää itseään uhrina - vika on aina muissa.

1) Osaat kaiken parhaiten, vika on muissa

Olet ehkä erittäin hyvä ja kokenut. Mielestäsi olet erehtymätön, etkä myönnä olleesi väärässä tai tehneesi virhettä. Erimielisyyksien tai pulmien sattuessa vika on aina tallikavereissasi, tallityöntekijöissä tai organisaatiossa. Varmuuden vuoksi latistat toisia.

Jos osaamisesi on talliyhteisölle tärkeää, saatat käyttää valtaasi uhkailemalla.

2) Maailmasi on mustavalkoinen

Olet joko-tai-tyyppi. Et pysty neuvottelemaan, et asettumaan toisten asemaan etkä ottamaan huomioon toisten näkökulmia.

3) Loukkaannut herkästi

Jos joku vähänkin kritisoi tekemisiäsi tai edes suhtautuu edes hieman kriittisesti, tunnet, että sinua kohdellaan väärin ja sinusta ajatellaan kielteisesti. Jos asiat menevät solmuun, et selvitä niitä.

4) Olet arvaamaton ja aggressiivinen


Reagoit tunnevaltaisesti. Saatat huutaa kurkku suorana ja haukkua toiset lyttyyn. Olet impulsiivinen ja suuttuessasi voit lähteä paikalta ja paiskata oven kiinni

5) Olet hyvin epäluuloinen

Uskot, että selkäsi takana sinua panetellaan, pääsi menoksi juonitellaan ja sinusta puhutaan palturia. Jos joku ottaa käytöksesi puheeksi, olet varma, että taustalla on joku juoni. Et luota kehenkään etkä muihinkään. Tarkkailet ihmisten puheita ja ilmeitä ja mietit, mitä niiden takana on.

Lue alkuperäinen artikkeli tästä

Kommentit

Suositut tekstit