Pieniä hetkiä huipulla

Juuri nyt toivoisin, että kouluratsastustulokseni prosenteissa ja painoni kiloissa olisivat sama lukema. Olen silti äärimmäisen tyytyväinen siihen, että ne molemmat alkavat kutosella.

Ratsastin tänään koulurataharjoituksessa parhaan tulokseni Helppo C:2:ssa. Sain elämäni ensimmäiset kaksi kahdeksikkoa sekä sen lisäksi seitsemän seiskaa, joista yksi oli istunnasta. Tintti tuntui herkältä, miellyttämisenhaluiselta ja reippaalta. Tuomarin kommenttina pöytäkirjan takapuolella luki: "Ole tarkempi keskiympyröiden kanssa. Vie ne reilusti uralle asti. Muuten ratsastat hyvät tiet ja hyvässä tempossa eteenpäin. Yleisvaikutelma suorituksesta oli erittäin positiivinen. Se oli sujuvaa ja helppoa menoa."

Kuva Antti Salonen/ PS- photo
Enpä ole ollut rataani koskaan näin tyytyväinen. Aluksi laskin tuloksekseni 67,04%, mutta tarkistuslaskenta osoitti iloni ennenaikaiseksi. Olin silti ja olen edelleen sitä mieltä, että kokonaisuus oli ihan nappisuoritus. Lopullinen tulokseni oli 63,4%.

Mikä sitä sitten laski? Kaikkien seiskojen ja kutosten keskellä pirtsakka hevoseni esitti ensimmäisellä laukkadiagonaalilla laukanvaihdon, ja toisella se tarjosi jo sarjavaihtoja. Näistä saadut pisteet 4 ja 3 laskivat prosenttejani. Peruutuksessa tulin pysähdykseen käynnin kautta, ja itse peruutus meni hätäiseksi. Pisteitä 5.

Vaikka kotimaneesista onkin kyse, arvosteltava suoritus ei koskaan mene niin nappiin kuin se treeneissä menee. Tintti oli tosi herkkänä, ennakoi ja luki minua paremmin kuin mihin tajusin varautua. Laukanvaihdot esimerkiksi tulivat yksinkertaisesti siitä, että se lähti diagonaalille innokkaasti lisäten, mitä ei olisi pitänyt esittää, ja kun otin kiinni, se vaihtoi laukan. Toisella diagonaalilla yritin skarpata ja pitää sen oikeassa laukassa, mutta nyt se oli itse jo moodissa, missä se tarjosi vaihtoja ihan omaksi ilokseen.

Suorituksen jälkeen totesimme valmentajani Petran kanssa, että hienosti meni. Fiilikseni oli muutenkin niin korkealla, että turha sitä olisi ollut pilata ryhtymällä puimaan pieleen menneitä kohtia. Niitä ehtii käydä läpi seuraavassa valmennuksessa. Kyllä jokaisen pitää saada pitää omat pienet hetkensä huipulla; ei niitä liian usein ole kuitenkaan!

Myöhemmin lenkkeilin tallilta kotiin euforisessa olotilassa. Uudet ratsastushousut ovat kolmen kilon päässä.

Kommentit

Suositut tekstit