Vastustuskyky saattaakin sijaita tallin lattialla

Pinkestä tallilla on mukavaa. Ihan paras juttu on satulahuoneen patteri. Siinä on kierrettävä säädin ja vielä erikseen virtanappi. Pinke on aina valmis tulemaan satulahuoneeseen hakemaan varusteita.

Kaviokoukku, kumisuka, heijastimia, harja...
Koko aikaa ei voi viettää satulahuoneessa. Sieltä haetaan vain harjalaukku, jossa olevien tavaroiden purkaminen jaksaa kiinnostaa hetken. Kun siihen kyllästyy, tulee kiire juosta vesiboksiin. Siellä on ain jonkin verran lätsytettävää vettä.

Rehuvarastossa Pinke istuu usein heinäpaalin päällä ja nyhtää siitä heinää sillä aikaa, kun laitan Tintille pöperöitä. Pöperöämpärin hämmentämisessä Pinkestä saa apua. Tänään hän nappasi ämpäristä evästä itselleen heti, kun silmäni vältti. No, hyväähän omena on.

Pinke tietää, missä Tintin karsina on, ja hän tahtoo tietenkin silittää Tinttiä. Naapurikarsinan Putteakin Pinke menee usein katsomaan, ja Putte tuleekin aina kutittelemaan Pinkeä turpakarvoillaan. Tintti on vähän pidättyväisempi.

Pinke ei varsinaisesti aristele hevosia, joten on tärkeä pitää huoli turvaetäisyydestä. Tyttö on kertaalleen napannut hevosta sieraimesta kiinni napakalla pinsettiotteella. Onneksi hevosilla on rauhoittava vaikutus ihmisiin ikään katsomatta, joten varsinaisen riehakasta meno tallilla ei ole. Pihassa on asfalttia ja tasaista, joten mikäs siellä on kipittäessä. Ja aina välillä tallilla voi nähdä koiran tai kissan. Hevoset eivät niinkään kiinnosta, koska niitä tallilla on joka tapauksessa ja niitä saa aina silittää. Mutta kissa tai koira: OIJ-JOIJ-JOIJ-JOIJ!

Ja hauska on sekin leikki, kun äiti lopuksi ottaa talikon ja ämpärin ja alkaa ottaa boksia. Ainakin Pinkestä. "Älä ota, se on hevosen kakkaa. Pinke ei, ei saa ottaa hevosen kakkaa. Laita se takaisin."

Pinke on muuten ollut kipeänä kaiken kaikkiaan kaksi yksittäistä päivää. Nyt joku ehkä haluaa sanoa, että kohta se kierre alkaa, odotappa vain. En kyllä viitsisi. En odota omaakaan sairastumistani. Sairaudet tulevat jos ovat tullakseen, ihan ilman manaustakin.

Kommentit

Suositut tekstit