Juosten paskoen

Sunnuntaiaamuna klo 8.40 aloitan hevosen harjan letittämisen. Tunnen hevostani kohtaan suurta sympatiaa, kun katselen sen harjaan punottuja ohuita suikerolettejä: samanlaiset minunkin hiuksiini tehdyistä leteistä aina tuli, ja muistan haaveilleeni paksusta pitkästä tukasta. Ohuthiuksisuuden lisäksi olemme Tintin kanssa molemmat myös keskivartalopunkeroita.

Letit kuitenkin.
Häntään sentään saan kauniin ranskaisen letin. Tintti seisoo kuin olisi kampaajalla: kiltisti paikallaan, silmät puoliummessa.

Klo 9.30 olen valmis. Käyn vessassa, syön banaanin, laitan kisavaatteet päälle ja käyn maksamassa lähtömaksun. Luokka alkaa klo 10.00.

Lämpömittari näyttää +24 astetta, mutta Tintti tuntuu hyvältä ratsastaa. Se tuntui edellisenäkin päivänä. Jostain syystä se on parhaimmillaan aina extreme-olosuhteissa.

Koulurata on Helppo C:2. Siinä on osio keskikäyntiä, ja Tintillä on vaikea saada esitettyä minkäänlaista kelvollista käyntiä. Keskityn verryttelyssä samaan kuin viime aikoina muutenkin: että se polkisi takajaloilla hyvin alle ja reagoisi nopeasti. Se tekee sen.

Ratsastan radalle hymyillen ja aloitan ajatelle, ettei mikään voi mennä pieleen. Mutta sitten käykin niin, että ensimmäisen ravissa suoritettavan keskiympyrän aikana Tintille iskee kaamea kakkahätä. Eikä se voi mennä juosten paskoen! Kun viimein saan sen takaisin raviin, hätäännyn jotenkin ja käännän sen täyskaartoon aivan liian aikaisin. Ja siitä seuraa väärinratsastus.

Jatkan radan loppuun virheettä. Saan mielestäni esitettyä hienot askeleen pidennykset ja keskikäyntikin sujuu. Lopputerveyhdyksessä hymyilen tuomarille leveintä osaamaani hymyä. Tuomari sanoo, että minulla on tosi kiva hevonen. Hymyilen lisää.

"Oikein mukava hevonen askellajeiltaan ja luontaiselta tahdiltaan. Tänään ei aina oikein jaksanut keskittyä." luki pöytäkirjassa.

Laukannostot seiskaa, täyskaarrot samoin. Paskakeskiympyrältä oikeasas kierroksessa tuli vain 3 pistettä ("vastustelee"), mutta vasemmalle ratsastetusta sain 7. Ja yllätyksekseni kaikista paras pistemääräni 7,5 tuli kuin tulikin keskikäynnistä. Ja vielä maininnalla "laadukas käynti"! Mitä sitten, että väärinratsastuksesta meni 2 pistettä!

Kokonaistulos siis 61,6%. Ja nyt jossitellaan: jos Tintin kakkahätä ei olisi aihettanut ongelmia ensimmäisellä keskiympyrällä ja olisin saanut siitäkin 7 pistettä, ja jos en olisi ratsastanut siihen perään väärin, tulokseni olisi ollut se valmentajani kanssa tavoitteeksi määritelty yli 64%.

Seuraavaksi alamme harjoitella juosten paskomista. Yritän vain kovasti miettiä siihen sopivia treeniolosuhteita, koska Tintillä on ujo suoli, eikä se pasko julkisilla paikoilla kuin tällä tavoin jännittäessään.

Anssi ehdotti, että jospa yrittäisin esimerkkiä näyttämällä. Sanoin, että täytyy olla olemassa joku muukin keino.
Lähes vaahtokylvyssä kisoja edeltävänä päivänä.
Linkki koulurataohjelmien arvostelusta tuomarin näkökulmasta tässä.

Kommentit

Suositut tekstit