Auto vaihtoon!

Minä olen hemmetin hyvä kuski, onhan minulla oma auto. Se on ollut minulla jo kolme kuukautta. Olen itsenäinen ja loistava, vaikka itse sanonkin. Inhoan sitä, että joku neuvoo minua vierestä. Ne, jotka osaavat, tekevät. Muut opettavat.

Alun jälkeen aloin kyllä miettiä, josko tämä auto sittenkin on paska. Onhan tämä hyvä merkki, joo. Mutta yliarvostettuja ovat monet hyvät merkit ja kehtaavat vielä pyytääkin niistä niin isoja summia. Mutta joku voisi luulla minua huonoksi kuskiksi, jos autoni olisi mikä tahansa ooppeli. Värin valitsin ihan itse. Nahkapenkit ja -ratti totta kai. Viimeisin varustelu. Minä olen hyvä kuski. Olenhan käynyt autokoulun.

En perusta teoriasta. Autoilemaan oppii ajamalla. Siksi ärsytti käydä autokoulun kirjallisissa kokeissa arvaamassa oikein. Onneksi meillä oli rahaa, jotta pystyin käymään niin monta kertaa, että se meni viimein oikein. Sitä paitsi vain lahjattomat treenaavat.

Mutta ei ole autonomistajan elämä helppoa. Kyllä ärsytti sekin, että kun tankkasin autooni dieseliä, se ei suostunutkaan toimimaan! Eräs tuntemani huippuautoilija käyttää sekin dieseliä, mutta minun typerä autoni menikin siitä epäkuntoon! Kyllä otti päähän. Monta päivää meni, etten päässyt autolla minnekään. Minä olen kuitenkin ostanut autoni kulkuvälineeksi enkä korjaamon koristeeksi. Nyt luin jostain, että pitää vaihtaa öljyt, joten laitoin siihen varmuuden vuoksi kaikki mahdolliset voitelut samalla tavalla, kuin mitä formulakuskit tekevät. Jos he ajavat huipulla, he kyllä varmasti tietävät mikä on hyvästä.

Sekin ärsyttää, että tästä autosta on koko ajan ihan kauheasti kuluja, käytti sitä tai ei. Vaikka enhän minä niitä kuluja itse maksa. Yksi tuttu olisi lainanut minulle autoaan, mutta en minä suostu ajamaan sen paskaa autoa. Näyttäisin naurettavalta sen ratin takana. Joku voisi kuvitella minua ihan aloittelijaksi.

Minähän en siis tykkää käyttää vitosvaihdetta. Enkä oikein kakkostakaan. Enkä minä peruuta koskaan. Mutta minä nyt olen tällainen, tämä on tyylini. Itse asiassa autoni haluaa, että sitä ajetaan näin. Sitä paitsi, jos jossain haluan ajaa jollain tietyllä nopeudella, niin minähän teen sen, sanotte mitä tahansa. 

Minä pidän kyllä autostani huolta. Pesen sen renkaat joka päivä, kiillotan kromiosat Coca Colalla ja  pellit öljyllä. Se tekee autolleni hyvää. Iltaisin juttelen sille tallissa, jossa poltan suitsukkeita. Vahauspesussa käymme viikoittain.

Se kyllä on vähän hölmöä, että tämä auto menee joskus liian kovaa ja joskus liian hitaasti, ihan itsestään. Ei se kyllä ole minun syyni, jos se on tuollainen! Joskus se haluaa mennä ylinopeutta ja joskus kolmeakymppiä motarilla. Ärsyttää kyllä, että vaikka yritän miten startata kolmosvaihteella, niin se saattaa hyytyä siihen. Mikä helvetti sitä vaivaa??? Jos auto ei kestä tällaista normaalia käyttöä, niin sitten se on minulle ihan väärä auto.

Voi olla että myyn tämän ja ostan paremman. Hei, haluaisitko sinä tästä hyvän auton? Tämä on loistokunnossa, ihan säännöllisesti ajettu ja huollatettu. Ehkä parempi jollekin, joka on ihan aloittelija.

Ja tietääkö joku jotain tosi mageeta autoa tällaiselle kokeneelle kuskille? Mielellään ottaisin ihan uuden, ettei sitä ole paskat kuskit pilanneet. Minun tyylilläni tehdään tuoreille peleille ihmeitä!

**********************
Ei perustu tositapahtumiin eikä oikeisiin henkilöihin. Yhtään autoa ei vahingoitettu tätä tekstiä kirjoitettaessa.

Kommentit

Suositut tekstit