tiistai 2. elokuuta 2011

Juhlasalaatteja: -9kg uusiin ratsastushousuihin

- Pinke on kasvanut ja äiti laihtunut, sanoi päiväkodin täti, kun kävimme pyörähtämässä päiväkodilla. Sanoin, että pitää paikkansa, koska meillä on sama annoskoko.

Olen neljä kiloa kevyempi kuin reilu kolme viikkoa sitten. Tänään sain ostettua yhtä vaatekokoa pienemmän vaatteen ja vanhoista vaatteista löytyy enemmän päällepantavaa. Nälkää en ole nähnyt, mutta taistelen jatkuvasti huvikseen syötävien ruisleipien himoa vastaan.

Viime lauantaina vietimme myöhäistä brunssia tyttöjen ja lasten kesken samalla, kun miesväki vietti polttareita. Lasten kanssa vietetyn illan hyvä puoli on se, ettei tule saatua alkoholista ylimääräisiä kaloreita verrattuna aikuisten brunssiin. Silti juhliminen on vaikeaa, jos aikoo laihduttaa. Kalorit pysyivät lauantaina nippa nappa alle 2000 kalorissa, mutta ei todellakaan viime aikojen 1400 kalorissa. Mutta tähän voi soveltaa vanhaa sanontaa: sillä ei ole väliä, mitä syö joulun ja uudenvuoden välissä, vaan mitä syö uudenvuoden ja joulun välissä. Yksi päivä ei haittaa, kunhan kuusi muuta on hallinnassa.

Olin kuvittelevinani, että Tinttikin liikkuisi paremmin nyt, kun on vähemmän kannettavaa. Mutta se lienee tässä vaiheessa vielä harhakuvitelmaa...

Tässä tyttöjen brunssin satoa, kaikki annokset ovat noin neljälle, mutta paljon jäi närpittävää loppuillaksi.

Halloumi-avokado -salaattia ja hunaja-omenaviinietikkakastiketta
  • 250g kirsikkatomaatteja, jotka puolitetaan ja niitä paahdetaan uunissa 120 astetta/1h. Tomaattien päälle hiukan oliiviöljyä, tuoretta timjamia, suolaa ja sokeria
  • 250g salaatteja (esim. rucola, frisee, tammenlehvä, lollo rosso)
  • 2 kpl kypsiä kuorittuja avokadoja paloiteltuna (pirskottele päälle sitruunamehua, niin eivät tummu)
  • Puolikas kurkku
  • 150g kesäsipuleita
  • Kevyttä Halloumi- juustoa paistettuna
  • Kastikkeeseen 0,3 dl oliiviöljyä,  1 rkl hunajaa ja  1 rkl omenaviinietikkaa tai oman maun mukaan.

Mansikka-mozzarella-katkarapu -salaatti ja balsamicosiirappia
  • Ohje Pirkka- lehden sivuilta tämän linkin kautta.
  • Erona se, että tässä Mozzarellassa on 15% rasvaa ja kastikkeena on käytetty valmista Rajamäen Balsamicokastiketta
Seesamöljyllä maustettua kanasalaattia
  • 300g maustamatonta kanafilettä, 2 rkl seesamöljyä ja 1 rkl seesaminsiemeniä sekoitetaan ja annetaan maustua jääkaapissa vähintään tunti. Lisää suolaa ja pippuria. Paista.
  • 250 g erilaisia salaatteja
  • 1dl herneitä
  • 1dl maissia
  • kurkku
Valkosipulinen kirsikkatomaattisalaatti
  • 500g erivärisiä kirsikkatomaatteja
  • 200g rapeaa salaattia, esim frisee
  • Tuoretta basilikaa
  • 20g kurpitsansiemeniä
  • 20g auringonkukansiemeniä
  • Kastike: 0,3 dl oliiviöljyä, 1 rkl punaviinietikkaa, ripaus sokeria, 1 valkosipulinkynsi
Vehnälesesämpylöitä
  • Tavallinen vehnäleipäohje, mutta taikinaan lisätty kauraryynejä ja vehnäleseitä. Paistettu samalla leivinpaperilla, millä avokado-halloumi- salaatin tomaatit, joten niistä tuli paljon makua.
  • Kverina valkosipulituorejuustoa, kevytsellaista.
Riisimuro-suklaa -pohjaan tehty jogurtti-mansikkakakku
  • Ohje niin ikään Pirkka- lehden sivuilta, linkki tässä.
  • Erotuksena se, että käytin kevyttä vispikermaa, pohjaan käytin suklaata, jossa oli 70% kaakaota, ja jogurtti oli tavallista rasvatonta jogurttia. En ripotellut päälle valkosuklaata, mutta tämä olisi ehkä vaatinut sitä tai jotain muuta makeaa etenkin, kun käytin vain puolet ohjeen mukaisesta sokerista. Sokeria kakku ei kylläkään kaipaa täyttä annosta.
  • Tein kakkua puolikkaan annoksen ja kokosin sen tavalliselle lautaselle.
Brunssiviininä meillä oli australialainen Yellowglen Pink

*********************
Aivan upeita kakkuohjeita herkkusuille löytyy muuten tästä osakuntakaverini blogista 
http://golosa-emma.blogspot.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aihetta sivuten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...