Kesäkengät käyttöön

Tintin uusi kenkä. Alalaidassa omistajan vanhemmat kengät...
Kevät tulee ja on aika paljastaa kavionpohjat. Hokit on vielä syytä olla, jotta pysytään pystyssä.

Tänä talvena Tintti otti asiakseen tiputella kenkiään kengitysten välillä. Jospa ensi talvi olisi parempi, kun voidaan käyttää tämän talvisia tilsakumeja. Käytetyt eivät enää ensi vuonna jousta yhtä paljon kuin uudet ja tällä tavoin löystytä kenkää.

Siirtymäkaudet kengityksessä ovat aina kurjia, ja onyt on vain syytä toivoa, että lumet sulaa vauhdilla. Olen kuitenkin hyvällä mielellä siitä, että kavionpohjat saatiin paljastettua nyt, kun lunta on vielä maassa. Muutamia vuosia sitten tilsakumit saatiin pois vasta lumien sulettua. Melko heti sen jälkeen Tintti ontui mystisesti ja sen kavionpohjat aristivat. Kaviopaiseita ei ollut. Viime vuonna tilsakumit otettiin pois näihin samoihin aikoihin eikä kavionpohjien aristelun kanssa ollut mitään ongelmaa.

En ole saanut tälle teorialleni mitään virallista varmistusta, mutta olen tällä kokemuksella taipuvainen uskomaan paljaiden kavionpohjien saavan lumen avulla pehmeän laskun hiekkateihin ja kesään. Vähän niin kuin omat jalkapohjatkin vaativat totuttelua paljain varpain kävelemiseen. Vai meneekö tämä nyt liian inhimillistäväksi?

Kommentit

Suositut tekstit