Pakollinen pakkaspäivitys

Vaihdoin Tintille vastikään uudet hokit, jotta varmasti pysymme pystyssä sittenkin, lumet alkavat sulaa. Talvisin hevoset on voitu kengitettää osin vanhoihin kenkiin, koska kenkä ei hangessa juurikaan kulu. Hokit kuitenkin kuluvat myös tallin käytävän lattiaa vasten. Vaan taitaa olla toiveajattelua tuo hankien sulaminen.

Öisin -30 astetta, päivällä lämpenee  -20 asteeseen. Hevoset ovat ulkona sen aikaa, mitä syövät heiniä ja kukapa siellä kauempaa vapaaehtoisesti seisoisi. Valmennuksen pakkasrajana on pidetty -15 astetta, joten tällä viikolla ei ole pidetty tunteja. Tämä lähinnä siksi, että tunnilla on ihan hyvä päästä tekemään kunnolla jotain. Tintti ymmärtää pakkasen päälle ja tiputtaa talvikarvaa. Se kuuluu sen rutiineihin aina tammi-helmikuussa

Eli maastoilua ja hölkkäilyä, sillä mennään. Tintti ei voi seisoakaan, koska se jäykistyy ja lopulta seisominen menee nuppiin. Ja niin tapahtuu oli pakkasta tai ei. Parin päivän vapaiden jälkeen ja sisältä lähdettäessä tarvitaan vain pidemmät kävelyt ja vilttiä niskaan. Minulle riittää samat varusteet kuin alkutalvesta.

Voisi tämä kauheampaakin olla. Esimerkiksi jos olisi +30 asteen helle. Olen talvehtija, ja pystyn toimimaan tuossa pakkasessa ihan hyvin eikä se näytä Tintillekään olevan ongelma. Toivottavaksi ensi viikoksi hellittäisi edes hiukan. Olen hiihtolomalla, ja tarkoitus olisi saada pidettyä kaksikin tuntia. Toisella kerralla ystäväni on lupautunut lähtemäään vaunuvahdiksi; toisella kerralla auttelee kullanarvoinen tallinpitäjämme Nina.

Viime viikkoisen pilateksen jäljiltä istuinluut ovat tuntuneet koko viikon terävempinä kuin koskaan.

Kommentit

Suositut tekstit