Treenilomaviikko


Olen hiihtolomalla enkä lupaa hiihtää metriäkään. Sen sijaan olen sopinut kaksi ratsastustuntia tälle viikolle. Niistä ensimmäinen oli tänään. Pinke oli nukkunut edellisen kerran päiväunensa tallilla puolitoista kuukautta sitten, joten varauduin muutoksiin neidin unenlaadun suhteen. Päiväunet kestivät kuitenkin vanhaan malliin melkein kolme tuntia, eli pidempään kuin kotona viime aikoina. Onneksi olin sopinut tallinpitäjämme Ninan kanssa, että hän hyssyttää Pinken uneen, jos on tarvetta. Kertaalleen olikin.

Tintillä on jännä suhtautuminen lastenvaunuihin. Pinken kirkkaanpunaiset vaunut on ihan tuttu homma (niiden viereen pysähdytään), mutta esimerkiksi tallin naapurissa asuvat tummanvihreät vaunut ovat  hiukan epäilyttävät. Tallin muut hevoset töräyttelevät taas Pinken vaunujen edessä, kun eivät ole tottuneet niitä hetkeen näkemään.

Tuntienpidossa pakkasraja on -15. Koska päivällä aurinkokin melkein jo lämmittää, ei -15 astettakaan tunnu liian kovalta. Kirkkonummella on ollut aamuisin lähes 30 astetta pakkasta, joten hevoset ovat menneet ulos vasta puoliltapäivin kun pakkanen on riittävästi laskenut. Tänään Tintti oli klo 11.00 aikaan vielä päiväunilla, kun menin tallille. Onneksi se nousi ylös maanittelematta, niin päästiin tunnille. Kerran olen yllättänyt Tintin päiväunilta niin, että kun avasin boksin ja silittelin sen kaulaa, se oikaisi itsensä vielä makeammin pitkälleen...

Viime tunnilla aloitettu harjoitus, jossa keskihalkaisijalle tullaan avotaivutuksessa, mutta joka ennen keskikohtaa muutetaan pohkeenväistöksi uraa kohden, sujui tänään paremmin sekä käynnnissä että ravissa. On ollut haastavaa saada itsensä lantiosta auki liikkeen suuntaisesti ja vielä muutettua lantion suuntaa kesken kaiken ilman, että liike häiriytyy. Harjoitus myös edellyttää ohjien lyhentämistä toden teolla, mikä on minulle tarpeen. Vastalaukkaharjoitukset täyskaarron kautta kuuluvat myös lähitulevaisuuden treeniin, koska nyt Tintillä on suuri kiusaus vaihtaa laukka ihan pienestäkin painonsiirrosta. Tintti reagoi istuntaan herkästi ja opettaa samalla minua kärsivällisesti; Se kun menee AINA istuntani mukaisesti, joten tiedän hakea vikaa itsestäni.

Olen saanut Tinttiä lyhennettyä ja sen kuntokin on noussut. Kun saan Tintin takaisin lähitalliin reilun kuukauden päästä, voimme ryhtyä myös hyppäämään säännöllisesti. On ajankäytöllisesti luksusta, että pian tallimatkani lyhenee melkein 20km!

Kommentit

  1. Olispa mullakin kenttä, niin sais vauvan laittaa nukkuun kentänlaidalle vaunuihin, pääsis itekin joskus ratsastaan!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit