Horse Shower!

Ostettuani Tintin leikittelin ajatuksella Horse Shower- kutsujen järjestämisestä. Tiedättehän, miten vauvaa odottavalle järjestetään Baby- Shower. (Siis ainakin amerikkalaisissa elokuvissa ja TV-sarjoissa.) Mikäpä siis estäisi kutsumasta kokoon kaikkia ystäviä hevoskauppojen jälkeen? Onhan siinäkin edessä melkoinen elämänmuutos ja uusi perheenjäsen!

Hevostarvikeliikkeet suorastaan pursuavat kaikkea, mitä tuore hevosenomistaja voisi tarvita. Ensimmäisen hevosensa ostava on ihan samalla tavalla välineistötön kuin esikoislapsensa saava, joten kaikki söpöt ja käytönnölliset tarvikkeet tulevat tarpeeseen. Hevosenomistaja joka tapauksessa keskittyy huolehtimaan suurista linjoista, joten eihän hän ehkä tiedäkään, miten tarpeellisia tuotteita hevosen jouhien selvityssuihke tai glitter- kaviorasva ovatkaan, ellei joku kokeneempi hänelle niistä kerro. Ihan samasta syystä vauvakutsuilla roijataan odottavalle äidille ankkakylpylämpömittareita ja tuttpullonkuivatustelineitä...

Mikä onnenpäivä olisikaan, kun voisi lahjapapereista kaivaa esiin luonnonkarvasharjoja, kaviokoukkuja, suitsikoukkuja, timangiotsapantoja, raippoja ja kannuksia, nättejä satulahuopia, lammaskarvpehmusteita päitsiin, letityskuminauhoja. Ihania ovat myös heppanamit ja Lick- It -pallot. Kuin joulu olisi! Sitä paitsi kun entiset heppatytöt pääsevät hevostarvikeliikkeeseen, sieltä löytyy kaikke I- HA- NAA!

Ja sitten vain puhuttaisiin hevosista koko ilta! Jaettaisiin hoitovinkkejjä ja kokeneemmat kertoisivat, miten hevoseton oikeasti on huoleton ja nyt ne murheet vasta alkavatkin, kun hevosen omaksesi hankit. Tulee vielä monta unetonta yötä. Mikä vakuutus sinulla onkaan ja mitä se kattaa? Älä sitten usko, jos eläinlääkäri puhelimessa sanoo, että kaikki on kunnossa.  Kyllä jokainen oman hevosensa tuntee. Ja on se vaan niin ihanaa, kun se hörisee ja oman ihmisensä tunnistaa! Vietkö muuten isoon vai pieneen talliin, isoissahan aina sairaudet leviää?

Ja tarjolle laitetaan tietenkin kaurakeksejä, porkkanakakkua, omenapiirakkaa ja dippikasviksia. Juomaksi kävisi vaikkapa Chevaliers de Malte Sec -kuohuviini, sillä näillä vauvakutsuilla ei ole välttämätöntä tarjota pelkkää mehua. (tosin itse ehdin olla hevosenomistaja viisi päivää ennen vauvauutista, joten mehuksi olisi kääntynyt...) 

Toinen hauska tapa voisi olla etsiä sopiva nimikkoviini Alkon sivuilta hevosen nimeä hakusanana käyttäen. Koska hevosen nimeäjät eivät (ajattelemattomuuttaan) nimeä hevosia viinien mukaan ja vice versa, voi käyttää hyväkseen hevosen sukupuuta, jos sellainen on tiedossa. Minä kelpuuttaisin valkoviiniksi vaikkapa Serenata Chardonnay´n Tintin iee. Renatan mukaan.Porkkanakakun resepti vaikkapa täällä. Kuorrutetta on riittävästi, jos tekee uunipellin kokoisen kakun. Silloin kakku on vain muutaman sentin paksuista. Jos haluat paksumman kakun, voi tehdä kuorrutetta vain puolikkaan annoksen.

Kommentit

 1. Ihan loistava idea, olisipa pitänyt keksiä viime kesänä itsekin! No, ehkä hevoselle voi järjestää jatkossa synttärit...?

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtava ajatus! Oon aina ollut tosi kateellinen miehekkeelleni, joka purjehduskauden päätyttyä viettää purjehduskavereineen hauskat juhlat tietyn purjehtijan luona, jakavat muutamat palkinnot ja käyvät läpi muut älyttömän hauskat traditiot... Olenhan minäkin mukana noissa juhlissa, mutta en osaa puhua "purjehdusta" ja koen itseni yhtä ulkopuoliseksi kuin kuka tahansa noista purjehtijoista heppahöperöiden joukossa. Pitäisi järjestää vastaavat päättäjäiset (ja miksei avajaisetkin) hevosihmisillekin, pitäisi vaan ensin päättää koska ratsastuskausi alkaa ja loppuu? ;)

  Tuo viinipuoli meillä on kunnossa, meillä on Mirandan ostopäivästä lähtien suurkulutettu espanjalaista La Miranda-punaviiniä. Suosittelen lämpimästi - alle 9€ ja oikein toimiva vaikka pastan kanssa!

  VastaaPoista
 3. On järjestettävä laidunkauden avajaiset ja päättäjäiset. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit