Treeniputken jälkeen

Hevoseni asuu nyt ehkä parhaalla mahdollisella tallilla Kehä III:n ulkopuolella kuitenkin sen kohtalaisessa läheisyydessä. On toki täydellistä, että siellä on hevosenpitoon hyvät olosuhteet, mutta myös omistajan elämäntilanne on haluttu huomioida. Minulle on tarjottu ja olen saanut vaunujenheijausapua ratsastukseni ajaksi. Se on tuntunut luksukselta, sillä äitiratsastus vaatii järjestelyjä.

Kroppa on raskauden jäljiltä vieras ja sen ruotuun laittaminen on syytä aloittaa ohjauksessa mahdollisimman pian, sillä kaikki tuntuu aivan muulta kuin miltä näyttää. Olen tarvinnut synnytyksen jälkeen rohkeutta ja rohkaisua vaatia Tintiltä enemmän. Olin pitkään turhan varovainen ratsastaessani, koska ajattelin, ettei Tintti ymmärrä minua. Siitä ei ole kuitenkaan ollut kyse, vaan Tintti on puhtaasti nautiskellut äitiyslomastani. Sen selkä on viime talven ja kesän aikana tipahtanut, kun se ei ole tehnyt kunnolla töitä. Vaikka olisin halunnut ratsastaa tehokkaammin heti laidunkauden jälkeen, edellisellä tallilla emme pystyneet käyttämään kenttää kuin satunnaisesti saati että olisimme päässeet maastoilemaan. Säännöllinen valmentautuminen, jota olisimme kipeästi tarvinneet, osoittautui mahdottomaksi. Nyt asiat ovat onneksi toisin.

Olen liikuttanut Tintin marraskuun puolivälistä saakka yksin. Pinke on nukkunut tallilla niin hyvin, että olen uskaltanut sopia valmennuksista keskellä päivää. Yleensä loistavat unenlahjat omaava lapseni on nukkunut kuin enkeli, mutta tietenkin neljästä valmennuskerrasta kahtena hän on herännyt poikkeuksellisesti kesken kaiken. Viikko sitten Pinke pääsi mummolaan hoitoon, jotta kenenkään ei tarvinnut olla lapsenhoitovalmiudessa. Tänään ystäväni Eeva tarjoutui lähtemään mukaan yhdistetyksi lapsenhoitaja-hevosenhoitaja-valokuvaaja -kannustusjoukoksi.

Neljän kerran tehoputki on nyt ohi. Paljon muutosta on tapahtunut kuukaudessa ja olen itsestänija Tintistä ylpeä. Tällä hetkellä kohotamme kuntoa ja pyrimme siihen, että Tintti kulkee selkä pyöreänä kunnolla eteen ja käyttää takajalkojaan. Äitiysloma on nyt ohi!

Tintti juoksisi mielellään kuin ravuri...
Mutta eihän ratsu kulje kaula pitkänä!
Selkä pyöreäksi, pää alas...
Ja siinä pysyy...
Ja polkee alle...
10 asteen pakkasessa voi kuulkaa hiota takapuoli aivan valtavasti!

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit