sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Mozzarella-kinkkuleipä ratsastajan satulassa pitää!


Kun verenkierto on laitettu tallilla koetukselle, ratsastajaa vaivaa hevosennälkä. Tämä ateria sopii toki muillekin, joilla on kylmä ja akuuttia hiilarivajetta...Idean leipään bongasin Jamie Oliverin kokkiohjelmasta taannoin.

Ensin valmistetaan tavallinen hiivaleipätaikina: 5dl vettä, 1pss kuivahiivaa (tai 1/2 pakettia hiivaa), ripaus sokeria ja suolaa, sopivasti vehnäjauhoja. Lorautetaan vaivausvaiheessa vielä kylmäpuristettua oliiviöljyä sekaan. Annetaan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

Painellaan ja kaulitaan taikina jauhotetulle leivintasolle. Murennetaan päälle mozzarellajuustopallo, 4-5 viipaletta ilmakuivattua kinkkua, reilusti rucolaa, murskataan 5-10 kirsikkatomaattia joukkoon. Valellaan päälle ohuena nauhana kylmäpuristettua oliiviöljyä, rouhitaan suolaa ja pippuria.

Taitellaan taikinaa kasaan kuin kirjekuorta.

Pyöritetään leipä halutun muotoiseksi.

Laitetaan siihen vuokaan, joka kotoa sattuu löytymään. Jos ei ole vuokaa, voi paistaa pellilläkin.

Laitetaan uuniin 180 astetta /40 minuuttia.

Sillä välin otetaan esille spagettikastikeaineet: valkosipulia oman maun mukaan, jauhelihaa, 2dl kermaa, 2dl paseerattua tomaattia ja avataan punaviinipullo.

Ruskistetaan jauheliha, lisätään valkosipuli, paseerattu tomaatti, 1-2 rkl sokeria, 1,5dl punaviiniä, 2 dl kermaa, oreganoa, persiljaa, kynteliä, basilikaa jne. Laitetaan pastavesi kiehumaan. Suolataan keitinvesi. Keitellään kastiketta sen aikaa, kun pasta kiehuu.

Otetaan leipä uunista juuri ennen ruokailua. Leikataan ruoan kaveriksi isot viipaleet leipää. (kuumaa leipää on hyvä leikata sahalaitaisella leipäveitsellä niin, että antaa veitsen omalla painollaan sahata leipää.)

Annoksen päälle sitten reilusti parmesaania. 

Loput leivästä syödään pikku hiljaa illan mittaan niin, että varmasti tulee ähky ja turvotus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aihetta sivuten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...