Projektina hevonen seinälle

En ihan tarkkaan muista, mistä tämä ajatus lähti, mutta idea toteutuksesta oli Anssin. Mietimme viime keväisen remontin yhteydessä, että rappukäytävä oli tunkkainen ja siihen olisi kiva saada joku kuva. Päätettiin maalata siihen Tintti.

 Ensin tarvitaan sopiva kuva. (kuva: Mari Majuri)
Tämän jälkeen kuva käännetään peilikuvaksi (tarpeen meillä, jotta hevonen hyppää rappusia ylöspäin). Paint-ohjelman avulla väritetään kuva mustaksi, rajataan ratsastaja ja este pois sekä tuuhennettaan hevosen häntää. (vähän photo-shoppia, kun tuo häntä ei ole Tintillä niin kovin tuuhea...)

Määritellään, minkä kokoinen hevonen halutaan maalata.
Lainataan videotykki ja heijastetaan sopivan kokoinen hevonen seinälle.

Ollaan tyytyväisiä kokoon.

Piirretään hevosen ääriviivat. Viihdytään yöpaidassa.

Kerrotaan miehelle häntä loukkaamatta, että rouvan varjokuvaratsu on uljaampi kuin miehen vapaalla kädellä piirtämä kilpaileva söpö poni.

Leikataan pahvihevonen irti ja mallataan oikealle paikalleen.

Todetaan, että kehikko on fiksumpi. Kehutaan itseä, että tajuttiin leikata hevonen irti tätä mahdollisuutta silmällä pitäen.

Koska ollaan itse viimeisillään raskaana, pyydetään miestä toteuttamaan maalaus, koska hän on pienempivatsainen ja pidempi.

Tintti paikallaan kuusi kuukautta myöhemmin.

Kommentit

  1. Tosi hieno! Hmm.. heti rupesin miettimään että tulisikohan meidän Mauri-vehnäterrieristä hieno silhuetti lastenhuoneeseen :o)

    T. Minna L.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit