Loimittaminen alkakoon

Syksy ja kevät ovat vaihetelvien sääolosuhteiden takia hermostuttavaa aikaa sekä hevosen että pienen lapsen pukemisen kannalta. Minä kuulun siihen kategoriaan ihmisiä, jotka pelkäävät lämpöhalvausta kummankin kohdalla. Toiset taas pukevat hevosilleen viisi loimea jo lokakuussa ja vuoraavat lapsensa vaunut tukehduttavilla harsoilla heinäkuussa. Ettei vaan palele.

Tintti on alkanut tapansa mukaan kasvattaa talvikarvaa (se on karvaton helmikuussa ja heinäkuussa!), joten alamme pikku hiljaa laittaa kevyttä loimea niskaan. Tämä siksi, että paksu hikinen karva kuivaa tolkuttoman kauan. Viime talvi meni nakuillessa, ja kaikista kovimmilla pakkaisilla oltiin sisätiloissa tai vain lyhyellä tarhauksella, ja toista kertaa emme siihen lähde.

Kevyttoppis on siis kaivettu naftaliinista kylmien öiden varalle. Päivisin Tintillä on kaulakappaleellinen Jos Lansinkin Combo- sadeloimi, joka on pelkkä kuoriloimi. Tintti seisoo tarhakaverinsa kanssa aitauksessa hauskasti vierekkäin samanlaisissa ruskeissa klubitakeissaan. Talven varalle olisi tarkoitus hankkia ulkotoppaloimi Mastalta. (värillähän ei ole periaatteessa väliä, mutta ostan aina punaista tai viininpunaista, jos mahdollista...)

Vaan kukahan menisi kertomaan kauppiaille, että kun loimessa on vuori, se on vuorillinen loimi? Ei vuorellinen. Näyttää olevan epäselvää poikkeuksetta kaikille myyjille.

Kommentit

Suositut tekstit