Laidunkausi takana


Hevoset olivat kaksi viikkoa laitumella ja ne vietiin sinne juhannusviikolla tiistaina. Tytöt olivat omalla laitumellaan ja pojat omallaan. Ratsastin satunnaisesti, mutta suurimman osan ajasta Tintti lomaili. Muutamina aamuina tytöt ottivat niin rennosti, että odottivat "aamiaista vuoteeseen", eli malttoivat tuskin nousta ylös aamusapuskojen ajaksi. Loppuajasta hevoset saivat myös heinää, koska laitumella ei riittänyt syötävää koko ajaksi.


Laidunkauden jälkeen, eli heinäkuun puolivälistä, aloin itsekin ratsastaa enemmän ja kerätä ratsastuskuntoa. Tintti on sen jälkeen liikkunut kolme-neljä kertaa viikossa. Olemme päässeet jo pitemmälle maastolenkillekin.

Pinke pääsi ottamaan tuntumaa kentän laidalla nukkumiseen, kun helteet viimein hellittivät. Vielä on treenaamista, sillä ainakin tänään nukkuminen ei onnistunut toivotulla tavalla. Tintti tosin on jo ihan tottunut lastenvaunuihin ja tulee kiltisti niiden viereen, jottaäiti voi heijata vaunuja selästä käsin. Toisaalta Tintti myös tietää, että punaisten kärryjen kohdalle voi kätevästi yrittää pystähtyä ihan muuten vain, saadakseen lomaa...

Tänään kävi siis niin, että verryteltyäni kun viimein luovutin ja vein Tintin takaisin tarhaan, Pinke nukahti sillä välin, ja nukkui 2,5 tuntia putkeen heräämättä edes siihen, että menimme tallilta kodin kautta Johanna-kummitädille kylään.

No, ei se ole Pinken vika, että minä en osaa ratsastaa oikeaan aikaan.

Kommentit

Suositut tekstit