Laidunkausi lähestyy

Hevoset pääsevät juhannusviikolla laitumelle. Itse ajattelin kiivetä selkään ennen sitä, mutta katsotaan, mitä siitä tulee.

Pinke syntyi 23.5.2010, päivän ennen laskettua aikaa, 18 tunnin työn tuloksena. Mitat oli 48cm/3170g. Nyt vajaan kolmen viikon iässä paino on kivunnut 3280 grammaan ja pituutta on 52cm. Synnytys ei ollut ylivaikea eikä minulle jouduttu tekemään sektiota. Raskausaikana joka tuutista uskoteltiin, että ratsastajille tehdään enemmän sektioita, kuin muille. Kätilölläni oli itsellään neljä hevosta ja hän ainakin arvioi nämä uskomukset myyteiksi. Minussa ainakin oli ponnistusvaiheessa voimaa kuin pienessä eläimessä!

Ensi maanantaina Tintillä on raspaus ja rokotus, ja menemme Pinken kanssa tallille sitä seuraamaan. Viime sunnuntaina kävinkin jo kääntymässä tallilla yksin. Tintti on vaihtanut loputkin talvikarvastaan ja viimein saanut talven jäljiltä enemmän massaa. Ötökät kiusaavat jonkin verran, mutta yritämme myrkyillä pitää ne poissa. Tintti on alkanut syödä aamukaurojen tilalla Krafftin Groov´ia, koska se levittelee kaurat ympäri karsinaa ja syö niistä ehkä puolet. Laidunkauden jälkeen meillä alkaa laihdutus ja kunnonkohotus: minun sekä Tintin.

Kommentit

Suositut tekstit