Kesäpopot alle!

Ensimmäinen viikko uudessa kodissa alkoi Tintillä lokoisissa tunnelmissa, sillä ensimmäisenä aamuna aamusyötön aikaan se oli vielä köllötellyt pitkällään. Hevoset ovat sen verran nopeita oppimaan uusia päivärytmejä, että veikkaisin sen nyt jo olevan entiseen malliin huutamassa tarjoilijalta palvelua heti, kun kello tulee seitsemän. Tintti on hevonen, joka puhuu suurin kirjaimin.

Tintti tarhailee vielä sunnuntaihin asti yksin, mutta saa sen jälkeen tarhakaverikseen naapurikarsinan tamman. Tytöt ovat jo nyt hyvin kiinnostuneita toisistaan ja huutelevat toistensa perään, joten yhteistarhaus onnistuu varmasti mainiosti.

Kevät tulee ja tänään Tintti saa kesäkengityksen. Oikean takajalan kenkä oli eilen jäänyt maastolenkin varrelle ja kengittäjämme sattui löytämään vapaan hetken jo tänään. Vielä toistaiseksi Tintti on vähän levoton seisomaan paikallaan uuden kodin katoksessa, joten menen itsekin paikalle sitä rauhoittelemaan. Katsotaan sitten, kengitetäänkö neiti karsinassa vai ulkokatoksessa.

Kengitys ei muuten tuota mitään ongelmia, mutta eilen Tintti oli harjatessakin tepannut katoksessa hermostuneena, joten varaudutaan siihen nytkin. Missään nimessä sitä ei voi kiinnittää vain yhdeltä puolelta kiinni, sillä siinä tapauksessa se todennäköisesti peruuttaa päitsensä rikki. Taipumusta on vetopaniikkiin.

Toivottavasti tänä vuonna ei tule ongelmia kavionpohjien kanssa, jotka Tintillä on täykkärisukuisena melko herkät. Tilsakumien poiston jälkeen paljas kavionpohja on melko arka, joten toivotaan, että sulava lumi olisi kavioille pehmeämpi lasku hiekalla ja soralla kävelyyn. Alkuun on kuitenkin syytä välttää sorateillä liikuttamista, jottei tule mystisiä ontumisia eikä ainakaan kaviopaiseita.

Kommentit

Suositut tekstit