Jalkaongelmia

Lähipiirissä on nyt ollut jos jonkinlaista jalkavammaa, joten ei kahta ilman kolmatta. Ensin Tintti sai impparin oikeaan takajalkaansa.

Huomasin tukkijalan sunnuntaina 20.12 ja Tintti aristi jalkaa ravatessa. Seuraavana aamuna jalka olikin täysin tukki, joten betadine-haudetta yöksi. Minulla alkoi joululoma tiistaina 22.12. joten koska kiltit tytöt sairastaa vain lomilla, niin ehkäpä kiltit hevostytöt sairastaa omistajan lomalla, jolloin niitä on aikaa hoitaa. Keskiviikkona päästiin jo normaalisti liikkelle. Jalka laski liikutettaessa pitkillä reippailla kävelyillä ja kun neiti sai olla koko päivän ulkona. Haude laitettiin kolmeksi yöksi ja sitten annettiin olla.

Joulun jälkeen tiistaina 29.12. odotti uusi yllätys, kun aamulla huomasin Tintin takapuolessa kämmenen levyisen, 2,5 cm korkean lihashaavan. Syyllinen taisi löytyä tarhakaverista, joka muutti tallille pari viikkoa sitten. Uusi tamma taisi vihdoin kyllästyä siihen, että Tintti vuoroin joko yritti poistaa sitä laumasta tai ainakin siirtää aina toiseen paikkaan.

Eläinlääkäri tui, tökäsi Tinttiin kipulääkettä ja määräsi penisilliinikuurin: 40 ml päiässä, viiden päivän ajan. Tikkaamaan ei ruvettu ja onneksi oli pakkastakin. Suihkuttelin haavaan betadinea suihkupullolla ja annoin olla. Edellisen viikon impparijalka alkoi turvottaa taas, olihan kyseessä tietenkin sama jalka.

Mallikas tammani antoi hoitaa haavaansa nätisti. Seuraavan päivän se laukkaili innoissaan aitauksessa eikä missään vaiheessa osoittanut pienintäkään merkkiä siitä, että kinttuun olisi sattunut. Rupi tuli yhdessä yössä, tosin repesi tänään ensimmäisellä tapahtuman jälkeisellä reippaalla lenkillä. Tässä muutama kuva haavasta. alitettavasti kännykällä otetut kuvat eivät ole laadultaan parhaimpia.

Juuri havaittu kämmenenlevyinen haava.


Haava kolmen päivän kuluttua. Arpeutuminen lähtenyt kunnolla käyntiin.
Onneksi on talvi ja pakkasta!

Kommentit

Suositut tekstit