Pakkaset paukkuu

Etelä-Suomessa ylitettiin viimein -10 pakkasasteen raja. Toissapäivänä, eilen ja tänään elohopea on pysytelly -15:ssä ja alkanut jäädyttää jo mertakin. Sehän sopii. Enää kun tulisi lunta, niin saataisiin kaikkialle hyvä pohja ratsastaa. On sanomattakin selvää, että kenttä on tällä hetkellä aika kova.

Pakkasilla hevoset pärjäävät kyllä. Sain Tintin viime viikolla kunnon talvikenkään, eli nyt ei askel lipsu eikä (tuleva) lumi tartu tassuihin. Tintti ei pakkasesta paljoa häiriinny, sillä vaikka hevosia nyt pakkasella tarhataan lyhyemmän aikaaa kuin koko päivä, Tintti ei malttaisi tulla siltikään sisään.

Pakkasten tultua tallin karsinoiden yläluukut pidetään suljettuina koko päivän. Karsinoissa on sisällä selvästi plussan puolella, joten kylmä siellä ei taatusti tule. Hevoset ovat saaneet pitkien sisälläolotuntien ratoksi havunoksia, joita Tintti järsii mielellään.

Tänään kävimme tunnin ravimaastolenkillä. Pakkasta oli 14 astetta ja Tintillä tuntui peräpää kevyeltä. Olisin varmaan saanut kunnon kyydit, sillä neidissä oli kotimatkalla pitelemistä. Liekö reilu viikko sitten tapaamamme hirvilauma möllötellyt jossain puskassa..?

Onpa ihanaa, kun vielä illansuussakin näkee! Enää vain paljon lunta, niin päästään kahlaamaan lumeen. Ensi viikolla alkaa joululoma ja silloin voi ratsastella päivänvalossa päivittäin.

Kommentit

Suositut tekstit