Kauppakirjat ja eläinlääkärin tarkastus

Kauppakirjat tehtiin tiistaina 15.9. ja tänään eläinlääkäri kävi toteamassa Tintin oikein hyväksi ostokseksi. Taivutuskokeissa jalat oli oikein hyvät ja kaikki muukin kunnossa. Lisäksi Tintin yhteistyökykyä eläinlääkärin operoinnin aikana kehuttiin. Mutta onhan se tunnetusti kiltti tyttö.

Tintille tehtiin käytännössä vakuutustarkastus, sillä ostopäätökseeni ei olisi enää oikeiastaan vaikuttanut mikään muu, kuin täysin epäkelvot jalat tai ylipäänsä se, että hevonen olisi ollut teuraskuntoinen. Tintti on ollut minulle siinäkin mielessä helppo ostos, sillä tunnen sen historian viimeisen kahden vuoden ajalta, jolloin olen sitä vuokrannut. Harva hevosta ostaessaan tietää niinkin paljon asioita hevosestaan, kuin mitä minä voin sanoa tietäväni. Ei ole samalla tavalla mietittävänä sitä, voiko myyjän sanaan luottaa.

Kävin tänään siis ratsastamassa ensimmäisen hevosenomistajamaastoni. Tinttiä on viimeisen viikon aikana käynyt kokeilemassa kolme vuokraajaa, joten itse olen istunut selässä vähän vähemmin. Liekö neiti sitten saanut tarpeeksi kuuliaisesti käyttäytymisestä vieraiden kanssa, nimittäin tänään oli mörköjä kivien ja mutkien takana. Toisaalta, en ollut arvannutkaan, että se laukkaa halutessaan niinkin lyhyenä, miltei paikallaan.

Nyt jännityksellä odotamme sunnuntain matkaratsastuskisaa.

Kommentit

Suositut tekstit